Görüş Bildir
Haberler
Her Şey Sizin Elinizde: Hayatınızın Daha Yaşanabilir Hale Gelmesi İçin Kendinize Yapabileceğiniz 15 İyilik

Her Şey Sizin Elinizde: Hayatınızın Daha Yaşanabilir Hale Gelmesi İçin Kendinize Yapabileceğiniz 15 İyilik

Mia Zona
20.10.2020 - 07:30

Herkesi mutlu edemezsiniz çünkü pizza değilsiniz... Ama kendinizi mutlu edebilirsiniz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. 'Acaba' ve 'keşke'lerle yaşamayın.

Geçmişte olan hiçbir şeyi düzeltemezsiniz. Bu yüzden de üzerine saatlerce kafa yorup, 'Acaba o gün farklı davransaydım ne olurdu? Keşke böyle yapsaydım!' diye kendinizi yormayın.

2. Gerçekten sevmediğiniz biriyle ilişki yaşamayın.

2. Gerçekten sevmediğiniz biriyle ilişki yaşamayın.

İçi boş ilişkiler yaşayarak duygularınızın sömürülmesine izin vermeyin. Sevmek, sevilmek gerçekten çok özel şeyler. Bunu yaşamak için doğru insanları seçin.

3. Sırf yalnız kalmamak için onaylamadığınız şeyleri yapmayın.

Tasvip etmediğiniz şeylerin yapıldığı bir ortamda bulunuyorsanız bunu dile getirmekten çekinmeyin. İnanmadığınız bir şeyi desteklemek yerine kendi görüşlerinizi dile getirmenin verdiği iç huzuru yaşamak daha iyi hissettirecektir.

4. Telafisi olabilecek şeyler için kendinizi çok fazla üzmeyin.

Derler ya ucunda ölüm olmayan şeyi ciddiye almayın diye. Gerçekten de öyle! Telafisi olmayan bir şey için de kendinizi çok yıpratmayın tabii.

5. İşi veya okulu hayatınızın merkezine koymayın.

Düşük not aldığınız için üzüldüğünüz o günü hatırlıyor musunuz? O duyguyu elbet unutmamışsınızdır ama sınavdan aldığınız notu yüksek ihtimalle hatırlamıyorsunuz bile. Ne iş ne okul, hiçbir şey sağlığınızdan önemli değil. Daha fazla devam edemeyecek gibi hissettiğinizde kendinize zaman verin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hayatınızı sosyal medyaya göre yaşamayın.

Sevmediğiniz bir yemeği estetik görünüyor diye sipariş etmeyin veya bir yerlere sırf fotoğraf çekilmek için gitmeyin! Sosyal medyaya göre yaşamaya başladığınızda bir yerden sonra işler çığırından çıkacaktır. Daha fazla beğeni almak için değil, gerçekten kendiniz olabildiğiniz şeyleri paylaşın.

7. En mutlu anlarda bile moralinizi bozabilen insanları yanınızda tutmayın.

7. En mutlu anlarda bile moralinizi bozabilen insanları yanınızda tutmayın.

Çevrenizdeki bazı kişilerin dost mu düşman mı olduğunu anlayamadığınız zamanlar olmuştur illa ki. Bu insanların sizi üzmelerine izin vermeyin. Hayatınız onlar olmadan da ilerleyecektir. Silin gitsin!

8. Bir enstrüman çalmayı öğrenin.

Kötü hissettiğiniz anlarda enstrümanınızı elinize alıp en sevdiğiniz şarkıyı çalmak kadar iyi hissettirecek bir şey var mıdır? Şahsen ben her mutsuz olduğumda ukuleleye sarılıyorum!

9. Kendinizi başkalarıyla kıyaslamayın.

9. Kendinizi başkalarıyla kıyaslamayın.

Kimisi eğitim hayatında başarılıdır kimisi havalı bir tarza sahiptir kimisi bülbül gibi şakır... Herkesin yeteneği, başarılı olduğu konu başkadır. Birini kıskanmak yerine hangi alanda başarılı olabileceğinizi keşfedip ona odaklanabilirsiniz.

10. İnsanların dedikodusunu yapmayın.

Gün gelir birlikte göme göme bir hal olduğunuz o insan ile dedikodu partneriniz yakınlaşır ve konuştuğunuz her şeyin hesabı sizden sorulur. Hiç gerek yok o toplara girmeye.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kullanmadığınız eşyaları elden çıkarın.

11. Kullanmadığınız eşyaları elden çıkarın.

Hiç kullanmadığınız ve nadiren kullandığınız fazla eşyalar siz fark etmeseniz de hayatınızı yer kaplar, sizi yorar. Son birkaç yıldır tüm dünyada yankı bulan minimalizm akımına adım adım ayak uydurabilirsiniz.

12. Başkalarıyla alakalı büyük hayaller kurmayın.

Başkaları üzerinden kurulan hayaller çoğunlukla hüsranla sonuçlanır. Bazen insanlar kurduğunuz hayallere ortak olur, sonra da hiç beklemediğiniz bir anda sizi yarı yolda bırakırlar.

13. 'Bilmiyorum' demekten çekinmeyin.

Genel olarak baktığımızda milletimizde 'Bilmiyorum' deme adeti pek yoktur. Ama siz onlara aldırmayın, bilmediğiniz her şey için 'Bilmiyorum' cevabını yapıştırın! Böylece öğrenmeye de açık olursunuz.

14. Geçmişte yaşanılanlar yüzünden kendinize kızmayı bırakın.

Hatalar yapmadan ders almak çok zor. Ayrıca unutmayın, hatasız kul olmaz! Bu yüzden geçmişte yaşanılan kötü tecrübeler veya başarısız kararlar için kendinize kızmayın.

15. Bir başkasının mutluluğu için kendinizden ödün vermeyin.

Birçoğumuzun sıklıkla düştüğü hatalardan biri de başkalarının mutluluğu için kendimizden ödün vermek. Elbette bencil olun demiyoruz ancak zaman zaman kendinizi düşünmeyi de unutmayın.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
10
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
pazartesi

Enstrüman maddesi dışında bunları yapmak için fazla çirkinim