Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Her Ne Yaparsak Yapalım Yaşlanmaya Başladıkça Vücudumuzda Karşı Konulamaz Bir Şekilde Değişime Uğrayan 30 Şey
Yaşlanmak ve beraberinde gelen sağlık sorunları birçok insanın gözünü korkutsa da hayatın kaçınılmaz bir gerçeği. Yaşlandıkça boy kısalır mı, burun düşer mi, beyin küçülür mü diye merak ediyorsanız sizi böyle alalım! İşte saçımızın gürlüğünden cinsel sağlığa kadar yaşlandıkça karşımıza çıkan 30 durum... 👇
1. Saçlarınız incelmeye başlıyor.
2. Erkeklerin %70'i kelleşmeyle karşı karşıya kalıyor.
3. Saçlarınız ağarıyor.
4. Vücudunuzdaki kıl ve tüyler ise sertleşiyor.
5. Cildiniz esnekliğini kaybediyor.
6. Kulaklarınız ve burnunuz büyüyor!
7. Ayaklarınız da büyüyüp genişliyor.
8. Boyunuz kısalmaya başlıyor.
9. Vücudumuzdaki kemikler kırılganlaşıyor.
10. Daha az terliyoruz.
11. Kardiyovasküler sağlığınız tehlikeye giriyor.
12. Kas kütleniz azalmaya başlıyor.
13. Kilo vermekte zorlanıyoruz.
14. Dişleriniz hassaslaşıyor.
15. Virüslere karşı bağışıklığınız azalıyor.
16. Migren ve baş ağrısı sorunlarınız azalıyor!
17. Yemeklerin tadı eskisi kadar güzel gelmemeye başlıyor...
18. İşitme kaybı yaşamaya başlıyorsunuz.
19. Görüşünüz de zamanla bozuluyor.
20. Daha sık tuvalete gidiyor, sindirimde ise zorlanmaya başlıyorsunuz.
21. Kadınların memeleri küçülüyor.
Kadın hormonu östrojenin üretimiyle beraber memelerdeki yağ bezleri de aynı şekilde azalıyor. Zamanla esnekliği azalan cilt dolayısıyla meme derisini de etkiliyor, bu memelerin birkaç beden küçülmesine neden oluyor.
22. Erkekler erekte olmakta zorlanıyor.
Erkeklerin zamanla azalan testosteron hormonları kan dolaşımında da sorun yaşamalarına neden oluyor ve sonuç olarak erekte olmakta zorlanabiliyorlar. Ancak spor ve düzenli beslenme ile sağlıklı bir yaşam tarzı, bu sorunların çok ileri yaşlara kadar ertelenmesine yardımcı oluyor.
23. Kadınlarda vajinal kuruluk görülüyor.
Yine aynı şekilde azalan östrojen seviyeleri, menopoz sırası ve sonrasında vajinal kuruluğa neden oluyor.
24. Cinsel arzularınızı yitirebiliyorsunuz.
Kadın ve erkek hormonlarının zamanla azalmaya başlaması, beraberinde getirdiği sorunlara ek olarak cinsel birliktelik arzusunun da azalmasına neden oluyor.
Ancak bu partnerinizi artık sevmediğiniz anlamına gelmiyor. :)
25. Kadınlar kısırlık yaşıyor, erkeklerde kısır kalma riski yükseliyor.
Kadınların biyolojik olarak en doğurgan olduğu yaşlar 20 ile 25 yaşlar arasıyken 40 yaşına geldiklerinde hamile kalma şansı azalmaya başlıyor. Erkeklerde ise bu dönem 30-35 yaş arasında olurken kısır kalma riskleri 55 yaşında başlıyor.
Yine de endişelenmeyin, çocuk sahibi olmak isteyenler için tüp bebek çoğu zaman yardımcı olabiliyor.
26. Erkeklerin penis ve testisleri küçülmeye başlıyor.
Cildin esnekliğini kaybettiğini artık hepimiz biliyoruz ancak birçok insan 20 yaşından sonra erkeklerin cinsel organlarının da küçülmeye başladığının farkında değil. Bunun ilk sebebi damarlarda biriken yağın, penise pompalanan kan akışını yavaşlatması. İkinci olarak ise mastürbasyon ve cinsel birliktelikten kaynaklanabilen yaralanmalar.
27. Erkeklerin penisleri kıvrılmaya başlıyor.
Erkek cinsel organlarında zaman içinde doğal olarak meydana gelen yara dokusu, 50 ve 60'lı yaşlardan itibaren penisin kıvrılmasına neden olabiliyor. Bu durum maalesef erkekler için oldukça rahatsızlık ve hatta acı verici olabiliyor, tıbbi yardım gerektirebiliyor.
28. Zamanla daha bilge olsak da beynimiz aslında küçülüyor.
30 yaşından itibaren beyin hücreleri küçülmeye başlıyor, özellikle ön lob olmak üzere tüm beyinde küçülme görülüyor. Ön lob hafıza, duygular, kontrol, problem çözme, sosyallik ve motor işlevlerini düzenlediği için bu konularda sorun çekebiliyoruz. Ancak tüm hayat deneyimlerimiz sayesinde duygularımızı kontrol etmekte ve karar vermekte daha iyi oluyoruz.
29. Daha nazik oluyoruz.
Aşk hormonu olarak bilinen oksitosin, yaşlı insanlarda daha sık miktarlarda üretiliyor. Bu hormon sayesinde insanlar hem daha mutlu, şefkatli, paylaşmayı seven ve empati derecesi yüksek kişiler oluyorlar.
30. Son olarak, daha mutlu oluyoruz!
Öncelikle vücudumuzda üretimi azalan hormonlar sayesinde duygusal iniş çıkışlarımız azalıyor, daha çabuk sakinleşip kabullenmeye başlıyoruz. Yaş aldıkça bilgeleşiyor, daha iyi kararlar veriyoruz. Gençlik yıllarında içimizde yanan ateş, yerini dinginliğe ve huzura bırakıyor.
Yaşlanmak çoğumuz için göz korkutsa da her yaşınızı sevgiyle kucaklamayı, hayatın size getireceği tüm deneyimlerin değerli olduğunu bilmek bazen yeterli. Sevgiyle kalın! ❤
Yorum Yazın