Görüş Bildir
Haberler
Her Gün Yaptığımız Rutin İşler ile Kaç Kalori Yaktığınızı Hiç Merak Ettiniz mi?

Her Gün Yaptığımız Rutin İşler ile Kaç Kalori Yaktığınızı Hiç Merak Ettiniz mi?

Ev işlerini yaparak yüzlerce kalori kaybettiğinizi biliyor muydunuz? Bu içeriği okuduktan sonra temizlik yapmak vazgeçilmez aktivitelerinizden biri haline gelebilir!

Not: Burada belirtilen sayısal veriler çeşitli yaş gruplarında, farklı kilolarda ve cinsiyetlerde kişiler üzerinde yapılan ölçümlerin ortalamasıdır. Dolayısıyla, bu veriler kişiden kişiye değişebilir. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Evi temizlerken aslında fark etmeden egzersiz yapıyorsunuz!

Bazıları evde temizlik yapılacağı zaman kaçacak delik ararken bazıları da neredeyse her gün bahar temizliği yapıyor. Fakat, bu ev işlerini sevsek de sevmesek de yapılan araştırmalar bu eylemler sırasında vücudumuzda ciddi miktarda kalori kaybı olduğunu ortaya koyuyor. Öyleyse, hangi ev işinin bizlere ortalama kaç kalori yaktırdığını görelim.

1. Yemek hazırlamak

Yaşamak için her gün üç öğün yapmak zorunda olduğumuz, en temel aktivitelerden biri olan yemek hazırlama sırasında; yapılan her türlü hareketin ortalaması alındığında, yarım saat içerisinde 80 kalori kaybedebilirsiniz.

2. Banyoyu temizlemek

Banyo ve tuvaletlerin zemininde yer alan saç telleri herkesi sinir edebilecek bir potansiyele sahip. Tabii bir de fayans araları var. Banyoda yaptığınız, zemin temizliği, silme ve ovalama işlerini 30 dakika boyunca sürdürdüğünüzde yaklaşık 200 kalori kaybedeceksiniz.

3. Bahçe işleri yapmak

Apartman yaşamı dolayısıyla hepimizin bir bahçesi olmasa da çim biçme, bahçedeki kuru otları temizleme, bitkilere su verme gibi eylemlerle 30 dakikada 150 kadar kalori yakabilirsiniz.

4. Araba yıkamak

Fırçayla güzelce temizlenerek ve durulanarak yapılan araba temizliğinde 30 dakikada 152 kalori yakabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Dolapların içini düzenlemek

Diğer ev işlerine göre daha temiz bir iş olsa da dolapların içini düzeltmek hepimizi sinir ediyor. Çünkü, bazen düzeltilmesiyle dağılması bir oluyor. Fakat bu işi yapmayı seviyorsanız, 30 dakika boyunca yaptığınız katlama ve düzenleme işinde 85 kalori yakacaksınız.

6. Mobilyaların yerini değiştirmek

Bazen evin düzeninden sıkılıp eşyaların yerlerini değiştirerek bir süreliğine yaşadığımız alanın atmosferini değiştiriyoruz. Böylece hayatımıza hem bir farklılık getiriyor hem de 30 dakika boyunca yaptığımızda yaklaşık 300 kalori kaybedebiliyorsunuz.

7. Yerleri süpürmek

Bütün bir evi süpürmek ne kadar vaktinizi alıyor? 30 dakika boyunca yerleri süpürmek yaklaşık 119 kalori yakmanızı sağlıyor. Fakat, içine sinmeyen ve daha güçlü bastıran ve ev süpürüyorum diye kendini hırpalayan temizlik sevdalılarını düşününce muhtemelen bu miktar değişiyordur.

8. Camları temizlemek

Cam silmeyi kolaylaştırmak için çift taraflı ve mıknatıslı temizleme araçları geliştirilse de siz camlarınızı, eviniz çok yüksekte olmadığı sürece, kendiniz silin. Çünkü, cam silerek 30 dakikada 167 kalori yakabileceksiniz.

9. Tadilat yapmak

Yaptığınız tadilata göre değişmekle beraber bu eylemi gerçekleştirirken 30 dakikada 167 kaloriden kurtulabileceksiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Zemini silmek

Elektrikli süpürge ile temizlenen zemini bir de iyice silmek gerekiyor. 30 dakikada 187 kalori kaybettirecek muhteşem bir egzersiz. Müzik dinleyerek de yapabilirsiniz ama sildiğiniz zeminde dans etmeyin!

11. Yatağı düzeltmek

Her sabah yapılan standart eylem! Yatağınızı düzenleyerek 15 dakikada 40 kalori civarı kaybedebilirsiniz.

12. Bulaşıkları yıkamak

Yemekten sonra bulaşığı alınarak makineye yerleştirilen bulaşık yıkama eylemi 30 dakikada 105 kaloriden harcamanızı sağlarken; elde yıkanan bulaşıklar ile aynı sürede 280 kalori kaybediyorsunuz.

13. Çamaşır yıkamak

Makineye yerleştirilen çamaşırlar ile 30 dakikada 68 kalori kaybederken çamaşırları elinizde yıkadığınızda aynı sürede yaklaşık 300 kalori kaybedebilirsiniz.

14. Toz almak

Bir saat yapılan toz alma eyleminde yaklaşık 153 kalori kaybediyorsunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Ütü yapmak

30 dakika sürdürülen ütü yapma eylemi 70 kalori yakmanızı sağlıyor.

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz...

Kaynaklar: 1, 2

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
7
5
4
4
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın