Görüş Bildir
Haberler
Hayallerinin Peşinden Koşup Başarısız Olan İnsanlar Hakkında Bilmemiz Gereken 13 Şey

Hayallerinin Peşinden Koşup Başarısız Olan İnsanlar Hakkında Bilmemiz Gereken 13 Şey

Vakur Barut
23.01.2018 - 12:14

Hayallerinin peşinden koşmak her insanın içinde bir yerlerde bekleyen bir hissiyattır. Günün birinde, vakti geldiğinde her insan bunu yapacağını düşünür, kendini böyle rahatlatır. Sürekli olarak orada burada hayallerinin peşinden koşup başarılı olmuş, hep istediği şeyleri yapmış insanların ilham veren hikayelerini okuruz. Peki hayallerinin peşinden koşan herkes mi başarılı oluyor? Başarıyı yakalayamayanlar nerede? Onlar ne yapıyor, bu insanlar kim?

Hayallerinin peşinden koşmak ayrı bir dert, koşup da başarıyı yakalamak başka bir dert. Şimdiden söyleyelim bu işi başaramayanlar, başaranlardan kat kat fazla. Umudunuzu kırmak gibi olmasın ama maalesef öyle. Peki kim bu başaramayanlar?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle bu insanlar hayallerinin ne olduğundan çok emin olamıyorlar.

Yani hayallerinin  peşinden koşma hikayesinin büyüsüne kapılan, sırf bunu yapmış olmak için yola çıkan kimseler. Tutkuyla bağlı olduğunuz bir hayaliniz yoksa peşinden koşmak için acele etmeseniz iyi olur.

2. Hayallerini sınıflayan insanlar da bu kategori içinde yer alıyor.

Yani peşinden koşulacak hayaller, pek de koşmaya gerek olmayan hayaller, öylesine hayaller, vb. sınıflar var kafasında. Hal böyle olunca olay gerçekliğini, siz de hırsınızı yitiriyorsunuz. Hayal böyle bir şey değil, sizinki gündüz düşü olabilir.

3. Denemiş olmak için yola çıkıyorlar.

Bir deneyip göreyim, olmazsa hayatıma kaldığım yerden devam ederim diye düşünenlerin hayallerini yakalamasına pek imkan yok. Baştan başarısızlığı kabul ederek yola çıkarsanız o yol sizi bir yere götürmez.

4. Başkasının hayallerine imreniyorlar.

Bu insanların kendi hayalleri yok, başkalarının başarılarından, hayallerinden etkilenip aynısını yapmak istiyorlar. Ancak unuttukları önemli bir şey var, ilk maddede söyledik: Tutku!

5. “Hayal transferi” yapmayı hayallerini takip etmek zannediyorlar.

Sosyal medyanın, medyanın, başka insanların anlattığı hikayelerden etkilenip, bu yola girmek isteyen insanların da başarılı olması pek olası değil. Başkalarının ayak izlerine basarak yürümek sizi her zaman onların gittiği yere götürmeyebiliyor, hatta çoğu zaman.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Zamanlamayı bir türlü kestiremiyorlar.

İnsan hayallerinin peşinden ne zaman koşar? Ne zaman her şeyi bir kenara bırakıp kendine zaman ayırır? Bu hassas bir denge ve bu insanlar maalesef bu zamanlamayı tutturamıyor.

7. Korkularını aşamıyor, aşmış gibi yapıyorlar.

Bu işler biraz da cesaret işi. İnsanın hayatını 180 derece tersine döndürmesi, tüm alışkanlıklarından, rutinlerinden vazgeçmesi, yepyeni bir dünyaya adım atması kolay değil. Atmaya karar verdiğinizde içinizde acaba olmaması gerek. Eğer varsa olmuyor işte.

8. Yapacağı bir işin sonun mutlaka bilmek istiyorlar.

Bir maceraya da atılsa sonunda neler olacağını bilmek istiyorlar. Bu, onlara bugüne kadarki hayatlarının aşıladığı bir şey. Ancak hayallerinin peşinden gitmek sonu kestirilebilir bir şey değil ki? Öyle olsa hepimiz koşalım sabah akşam nedir yani?

9. Plansız bir hayatı kaos olarak görüyorlar.

Rutin hayatın bir başka yan etkisi de bu: Her şeyi planlayıp programlamak. Neler olabileceğini aşağı yukarı kestirmek, bir sonuca ulaşmak. Buna kafa yorunca olmuyor ki ama.

10. Hayallerinin peşinden koşmayı bir hayal olarak kabul ediyorlar.

Evet, asıl önemli nokta bu galiba. Onlar için bu hep bir hayal, içinde olsan bile bir hayal. Ve hayallerin gerçekleşmesi çok zor…

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Hayallerinin peşinden koşmayı, diğer sorumluluklarından kaçış olarak görüyorlar.

İnsanın hayallerini takip etmesi başka bir şeyin alternatifi, kaçışı olamaz. Ama bu işte başarısız olan kimseler onu beğenmediklerin hayatlarından bir kaçış olarak görüyor. Oysaki bu başlı başına bir sorumluluk, dibine kadar alınması gereken.

12. Bunu nasıl yapacağını, nereden başlaması gerektiğini bilmiyorlar.

Kimisi hayallerini bilmezken, kimi de hayallerini nasıl takip edeceğini bilmiyor. Nereden başlamalı, ilk hangi adımı atmalı, ne zaman girişmeli hepsi bir muamma. Bu bilinmezlik içerisinde bir başarı yakalamak da zor oluyor haliyle.

13. Hayallerinin peşinden koşmayı mutlaka yapılması gereken bir şey olarak görüyorlar.

Herkesin hayallerinin peşinden koşması gerek gibi bir şey yok. Bu bazıları için sadece tatlı bir hayal olarak kalabilir elbette. Ama siz bunu bir zorunluluk, mutlaka yapılması gereken bir şey gibi görürseniz yola çıktığınız yer yanlış oluyor bir kere. E yanlış yerden başlayınca da gideceğiniz yer de yanlış oluyor.

Bonus – Yalnızlıktan korkuyorlar.

Çünkü hayaller kişiseldir. Sizinle aynı hayali paylaşan birini bulduysanız ne ala, ama yoksa yalnız devam etmeniz gerekecek. Yalnızlıktan korkan biri için ne de zor ve başarısızlığa mahkum bir girişim.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
41
24
12
11
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Aybars Bülbül

bu şey değil mi ya ülkenin %90 ı

Eski_id

Neyse ki hayalini yaşayan azınlıkta biriyim.. anlama ve anlatma konusunda iddialı birisi olarak bile, zorluklarını ifadede güçlük çekerim.. ancak ödün vermek... Devamını Gör