Görüş Bildir
Haberler
Hayallerimizdeki Erkeğe En Çok Onlar Yaklaştı: Modern Maçoların 13 Özelliği

Hayallerimizdeki Erkeğe En Çok Onlar Yaklaştı: Modern Maçoların 13 Özelliği

Öykü Parlak
24.01.2018 - 17:24

Uzun zamandır dikkatimi çeken bir erkek tipi bu “Modern Maço”. Özcan Deniz’in Asmalı Konak’taki Seymen Ağa rolüyle hayatımıza girdi desem yanılıyor olmam herhalde. Sahip olduğu çoğu özellikle, kadınların pek çok beklentisini karşılayabilen bir erkek modeli. 'Hem beyaz olsun hem siyah olsun' diye anlaşılmaz bir şekilde tarif ettiğimiz hayallerdeki erkeğin tam karşılığı. Şimdi biraz yakından inceleyelim modern maçolarımızı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Adab-ı muaşeret kurallarının hepsine hakimdir.

Eee boşuna modern maço demedik. Gezmiş, görmüş, kendini geliştirmiş. Girdiği her ortama uyum sağlayacak kadar bilgili, uyumlu ve sosyaldir.

2. Acı çekerken Yıldız Tilbe dinlemesini de bilir, o çok sevdiğiniz indie grup Türkiye’ye geldiğinde ona bilet almasını da.

Ne kendi kültüründen kopar ne de yeni şeylere kendini kapatır. Bir bakmışsınız bir kadeh rakısını almış arabesk dinleyerek hayatı düşünüyor. Bir bakmışsınız açmış klasik müziği, akşam yemeğinde sizinle sohbet ediyor.

3. Geleneklerine bağlıdır.

Bu özelliği sizi başlarda çok etkilemese de ailenizin bayılacağı bir özelliktir. Siz de bir süre sonra bunun ne kadar önemli olduğunu anlarsınız aslında. Geleneklerine bağlı erkek=ideal koca adayı formülünü kafanızda kurmakta çok gecikmezsiniz.

4. Aile kavramına her şeyden çok önem verir.

Aile kavramına önem verir ama öyle dizilerde gördüğümüz annesinin sözünden çıkmayan, kendi kararlarını alamayan tiplerden değildir. Kendi hayatıyla ailesi arasında harika bir denge kurar. Bayramlarda yurt dışı tatili kovalamaz. Önemli günleri ailesiyle geçirmek ister.

5. Sevdiği kadını sahiplenir.

Kıskançtır ama asla sizi boğacak kadar değil. Kıskançlığını ince ince, sizin

üstünüzde baskı kurmadan yapar. Sizi kimseyle paylaşmak istemez. Sizin üstünüzdeki yabancı bir göz huzursuz eder onu. Asla hayatınıza müdahale edecek bir kıskançlık değildir ama bu. Zaten o türlüsü her kadını rahatsız eder.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Düşüncelerinde nettir.

Eğer inandığı bir düşünce varsa, kolay kolay onun fikrini değiştiremezsiniz. Çünkü inandığı fikri öyle anlık heyecanlarla ve gelişigüzel oluşturmamıştır. Her şeyi enine boyuna düşünmüş, kafasında tartmıştır. O yüzden bir fikre inanıyorsa, onu o yoldan ayırmanız çok zordur.

7. İnsan sarrafıdır.

İlk bakışta negatif hisler beslediği insanlarla ilgili düşüncelerinde asla yanılmaz. Siz saatlerce dil döküp 'Ya o çok iyi bir çocuktur aslında' diye açıklama yapsanız da nafile. Fikrini asla değiştirmez. Genelde de haklı çıkar. Bunu da yine yaptığı uzun gözlemlere ve hayattaki tecrübelerine borçludur.

8. İnsanlar üzerinde sihirli bir etkisi vardır.

Şaşırtıcı bir şekilde tüm arkadaşlarınız ona bayılır. Girdiği her ortamda tüm gözleri üzerine çeker ve insanları kendine hayran bırakır. Bunu çoğu zaman ince esprilerle, dikkatli bir dinleyici oluşuyla ve arkadaşlarınıza da en az sizin kadar değer verişiyle yapar.

9. İnce zevkleri vardır.

Koleksiyonlara, sergilere bayılır. Sanata olan ilgisi, sizi her gün şaşırtacaktır. Onun bu ince ruhlu yanı, sizi en çok etkileyecek özelliklerinden biri olacak.

10. Aşkını dile getirmekten çekinmez.

Klasik maçolar gibi, 'Seni seviyorum' cümlesini ağzından cımbızla almazsınız. Sizin yanınızda en savunmasız, en çocuksu haline bürünür. Aşkını her zaman belli eder ve dile getirir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Öfkeyle ilgili ciddi sorunları vardır.

Sinirlendiği zaman gözleri kararır. Sevdiği kadın da dahil kimseyi gözü görmez. Bu süreçte çok kırıcı, yaralayıcı olabilir. Ancak bu öfkeyi asla fiziksel olarak ifade etmez. Öfkesi geçtiğinde ise durgun, dalgasız bir denize benzer. Kendini affettirmek için yapmayacağı şey yoktur.

12. Asla şikayet etmez.

Yaşadığı ufak zorluklarda pes eden, şikayet eden, 'Allah'ım neden ben?' diyen erkeklerden değildir. Bir engelle karşılaştığında üzülmek, hayıflanmak yerine, çözüm bulma yoluna gider.

13. Sizi her zaman şaşırtır.

Her gün farklı bir özelliğiyle karşılaşırsınız. İlişkinizin beşinci yılında bile hiç bilmediğiniz bir yanını görür, ona tekrar tekrar aşık olursunuz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
354
327
141
42
34
19
15
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mert Şahin

Fazla türk dizisi izlemenin yan etkileri bunlar. Keşke kendinizi biraz daha geliştirebilseniz.

Pasif Kullanıcı

Çok arada kalmış bi tip gibi geldi bana. Modern maço ne? Maço dediğin modern olmaz. Maço dediğin hanzodur, mağara adamıdır. Ne giydiğinize kiminle görüştüğün... Devamını Gör

Carmen

saçmalamaya devam👍