Görüş Bildir
Haberler
Havayı İçilebilir Suya Dönüştüren Şişe

Havayı İçilebilir Suya Dönüştüren Şişe

Batuhan
29.01.2016 - 10:04

Uzun süren bisiklet yolculukların en büyük problemi hızlıca biten su oluyor. Yoğun enerji harcayan bedenin su ihtiyacını karşılamak için yüksek miktarda sıvı tüketmek gerekiyor. Ne var ki bisikletlerin su şişeleri genelde küçük olduğundan su ihtiyacını karşılamada yeterli olmuyor. Havayı suya dönüştüren bu şişe ise suyun bitme derdini ortadan kaldırıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Endüstriyel tasarımcı Kristof Retezar ‘ın geliştirdiği Fontus isimli şişe su üretmek için havadaki nemi kullanıyor. Filtrelerden geçen hava suyun damlalar halinde şişenin içerisinde depolanmasını sağlıyor. Tabii tahmin edebileceğiniz üzere litrelerce su elde edilemiyor ancak bir saat içerisinde 500 mililitrelik su depolanabiliyor.

Bu da böylesine devrimsel bir şişe için şimdilik yeterli görünüyor. Prototip aşamasında olan şişe için yakın zamanda bir fon toplama kampanyasının başlatılacağı belirtiliyor.

LOG

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
69
14
5
4
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Uyuşuk adam

Bisiklet sürücülerinin su ihtiyacı umurumda değil Afrika`da insanlar ölmemek için çamurlu su içiyor resmen...

ufukdiyo

Dedikleri kadar verimli ise çok başarılı. Hali hazırda elektrik ile havadaki nemi toplayan makineler var. Ama çok pahalıya geliyor. Bu su şişelerini mesela r... Devamını Gör

Metehan Dumanol

toplayacagı suyun temızlıgı de tartışılır