Görüş Bildir
Haberler
Hamilelik Belirtileri Nelerdir?

Hamilelik Belirtileri Nelerdir?

Duru Uzun
07.06.2016 - 23:37

Gebeliğin en belirgin belirtisi adet gecikmesi gibi görünse de daha farklı birtakım işaretler bu belirtiden bile önce hamile olduğunuza dair sinyaller verebilir. Ancak şu unutulmamalıdır kihamilelik belirtileri kadından kadına hatta hamilelikten hamileliğe bile büyük değişikliklerle karşımıza çıkabilir.

Kadınlardan bazıları hamileliğin geç evrelerine kadar herhangi bir belirti ile karşılaşmayabilir ya da ortaya çıkan gebelik belirtileri adet dönemi öncesindeki birtakım belirtilerle karıştırılabilir.

Bu nedenle birazdan üstünde duracağımız belirtilerle karşılaşmıyor olmanız, hamile olmadığınız anlamını taşımıyor olabilir. Bununla birlikte, bahsedeceğimiz hamilelik belirtilerinden bir ya da birden fazlasıyla karşılaşmanız da hamile olduğunuza dair kesin bir kanıt niteliği taşımayabilir.

Hamile olup olmadığınızla alakalı kesin bir bilgi edinebilmeniz için tabii ki hamilelik testi ile mümkündür. Ancak hamilelik testi yaptırmak için de hamile olduğunuzdan şüphe etmeniz gerekir ki, aşağıda sıraladığımız belirtiler hamilelik testi yaptırıp yaptırmayacağınıza dair karar vermenizi sağlayacaktır. Peki hamilelik nasıl anlaşılır?

İşte hamilelik belirtileri:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Memelerde Büyüme ya da Hassasiyet

1. Memelerde Büyüme ya da Hassasiyet

Hamileliğin en belirgin işaretçisi olan adet gecikmesinden önce vücutta gerçekleşen hormonal değişiklikler hamilelik habercisi olabilir. Bunlardan bazıları göğüslerde hassasiyet, büyüme ya da hafif ağrı şeklinde ortaya çıkar. Hatta bazı kadınlar meme uçlarının renginin değiştiği de gözlemleyebilir.

2. Yorgunluk

2. Yorgunluk

Hamile kalan kadın vücudunun iş yükü eskiye nazaran artacaktır. Çünkü artık iki can için çalışmaktadır. Bu sebeple hamile kadınlar kendisini her zamankinden daha yorgun ve halsiz hissedebilir. Bunun yanı sıra hamilelik boyunca Progesteron ismindeki hormon vücutta normalden çok salgılanmaya başlar. Yatıştırıcı etkisi bulunan bu hormon hamile kadınlardaki yorgunluğu daha da üst düzeye çıkartır. Dolayısıyla yorgunluk, halsizlik ve eskisine nazaran uyuma süresinin artması hamileliğin en çok karşılaşılan erken belirtilerinden biridir.

3. Mide Bulantısı ve Kusma

3. Mide Bulantısı ve Kusma

Mide bulantısı ve kusma da hamileliğin erken belirtileri arasında yer almaktadır. Hormon seviyelerinde oluşan değişim sebebiyle ortaya çıkan bu durum daha çok sabah saatlerinde görülse de günün her saatinde kendini gösterebilir.

4. İştahın Açılması ya da Birtakım Yiyeceklerden Tiksinme

4. İştahın Açılması ya da Birtakım Yiyeceklerden Tiksinme

Erken belirtilerden biri de hamile kadınların iştahının açılmasıdır. Bu süreçte devamlı kendinizi aç hissedebilir ya da birtakım gıdalarla birlikte mevsiminde olmamasına rağmen bir meyve veya sebzeyi aşerebilirsiniz. Ancak bazen anne adayları beklenenin aksine önceden hoşlandığı yiyeceklerden iğrenebilir veya tüketmekten kaçınabilir.

Devamı için tıklayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın