Görüş Bildir
Haberler
Halkbank'ta Satış Kararı

Halkbank'ta Satış Kararı

adem kara
23.07.2014 - 10:52

Halkbank iştiraklerini satıyor

Halkbank, Halk Sigorta ile Halk Hayat ve Emeklilik'teki hisselerin satışının Özelleştirme İdaresi Başkanlığı aracılığıyla yapılması için genel müdürlüğe yetki verdi.

Halkbank Yönetim Kurulu, Banka bağlı ortaklıklarından Halk Sigorta A.Ş. ile Halk Hayat ve Emeklilik A.Ş.'nin kendi ortaklık portföylerinde yer alan Banka bağlı ortaklıklarına ait hisselerin satın alınmasına karar verdi.

Türkiye Halk Bankası A.Ş.'nin, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklamasında şunlar kaydedildi: 'Halk Sigorta A.Ş.'nin ortaklık portföyünde yer alan Halk Hayat ve Emeklilik A.Ş., Halk Portföy Yönetimi A.Ş. Halk Faktoring A.Ş., Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Halk Finansal Kiralama A.Ş. hisselerinin ile Halk Hayat ve Emeklilik A.Ş.'nin ortaklık portföyünde yer alan Halk Portföy Yönetimi A.Ş., Halk Faktoring A.Ş., Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Halk Finansal Kiralama A.Ş. ve Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş. hisselerinin, şirketlerin yasal kayıtlarında izlenen rayiç değerleri baz alınarak satın alınacaktır.'

SİNGAPUR'DA TEMSİLCİLİK OFİSİ AÇILMASI

Bu arada Halkbank'ın KAP'ta yayınlanan bir diğer açıklamasında da Yönetim Kurulu tarafından, Asya-Pasifik bölgesindeki uluslararası kurumsal yatırımcılar ve muhabir bankalar ile ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Singapur'da Temsilcilik Ofisi açılması ve ilgili düzenleyici kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması hususlarında Genel Müdürlük Makamı'nın yetkilendirildiği de belirtildi.

Vatan

Kaynak: http://www.gazetevatan.com/halkbank-t...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın