onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Güvelere Savaş Açtık: Bu İpuçlarıyla Yazlık Kıyafetleri Güvenli ve Kokusuz Bir Şekilde Saklayabilirsiniz

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Güvelere Savaş Açtık: Bu İpuçlarıyla Yazlık Kıyafetleri Güvenli ve Kokusuz Bir Şekilde Saklayabilirsiniz

01.11.2021 - 08:00

Pek çoğumuzun en sevdiği mevsim, yaz. Tatiller, mis gibi deniz kenarı, piknikler, içimizi açan güneşli hava... Maalesef rüya bitti ve kış geldi. Bir süredir ülkemizi etkisi altına alan soğuk havaları iyiden iyiye hissetmeye başladık. O zaman, rengarenk eteklere, şortlara, efil efil elbiselere ve tişörtlere veda etme zamanı da gelmiş demek. Peki bir sonraki yaza kadar kıyafetlerinizi güvelerin yememesi için ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz? Cevabınız hayırsa, buyurun yazımıza.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Depolayacağınız kıyafetleri temizleyin.

Depolayacağınız kıyafetleri temizleyin.

Yazlık kıyafetlerin en büyük sorunu ter ve deodorant kalıntıları. Yazlık giysilerin kaldırılmadan önce temizlenmesi aşaması bu açıdan çok önemli. Herhangi bir kir kalıntısı, ertesi yaza kadar giysinizin sararmasına ve kötü kokmasına yol açabiliyor. Hele bir de giysinizin üzerinden en sevdiğiniz restoranın yaz menüsünü okuyabiliyorsanız, güvelere davetiye çıkarıyorsunuz, aman dikkat! Bazı kıyafetler çok hassas kumaşa sahip oldukları için çamaşır makinesinde yıkanmaları sakıncalı. En sevdiğiniz elbisenizin 3 beden birden gevşemesini istemiyorsanız, giysilerinizi temizlemeden önce etiketlerini mutlaka okuyun.

Yalnızca kıyafetlerin temizliğiyle bitmiyor, dolabınızın temizliği de önemli.

Yalnızca kıyafetlerin temizliğiyle bitmiyor, dolabınızın temizliği de önemli.

Giysilerinizi temizlediniz, katladınız ve kaldırmaya hazırsınız. Yapmanız gereken bir şey daha var. Öncelikle depolama alanlarınızı şöyle bir gözden geçirin. Dolap, yatak altı veya saklama kutuları kullanacak olabilirsiniz. Hangisi olursa olsun hassas giysilerinizi kaldıracağınız alanın çok sıcak veya nemli olmaması gerekiyor. Bunlar giysilerinize zarar verebilir. Uygun alanı seçtikten sonra güzel bir temizlik yapın; hatta depolama alanınıza lavanta kesesi, kalıp sabun veya defne yaprakları gibi güzel kokular bırakıp yazlık giysilerinizin tatlı bir kış geçirmesine yardımcı olabilirsiniz. Bu önlemler aynı zamanda güveleri de giysilerinizden uzak tutar.

Kıyafetlerinizi doğru bir şekilde depoladığınızdan emin olun.

Kıyafetlerinizi doğru bir şekilde depoladığınızdan emin olun.

Küçük depolama alanlarına sahip olan kişiler için sıradaki madde hayati önem taşıyor. Eğer kıyafetleriniz, depolama alanlarınıza sığmayacak kadar fazla ise saklama kutuları ve hurçlardan yardım alabilirsiniz. Özellikle vakumlu hurçlar işinizi oldukça kolaylaştıracak. Kıyafetlerinizi düzgünce katladığınızdan emin olun. Katlamak istemediğiniz kıyafetlerinizi elbise poşetlerinin içinde bırakarak askılıklı dolaplarda depolayabilirsiniz.

Giysileri kumaşlarına göre saklamak gerek! Pamuklu giysiler nasıl depolanmalı?

Giysileri kumaşlarına göre saklamak gerek! Pamuklu giysiler nasıl depolanmalı?

Pamuklu kumaşlar yumuşak ve ince yapıda oldukları için kolayca kırışabilir. Bu sebeple doğru şekilde katlanıp saklanmaları gerekir. Ayrıca bu kumaşlar ter ve deodorant gibi leke kalıntılarına karşı diğer kumaşlara göre çok daha hassas. Bu yüzden pamuklu giysilerinizi iyice temizlediğinizden emin olun. Pamuklu beyaz giysilerinizde çamaşır suyu kullanıp kullanamayacağınızı öğrenmek için etiketlerini mutlaka okuyun. Kırışmaların önüne geçmek içinse pamuklu giysilerinizi asarak saklayabilirsiniz.

Keten giysileri depolama ipuçları

Keten giysileri depolama ipuçları

Özellikle yaz aylarında keten ağırlıklı giysileri sıkça tercih ediyoruz çünkü keten doğal bir kumaş ve nefes aldığı için sizi cehennem sıcaklarında bile serin tutuyor. Bu hassas kumaş çok da su emiyor. Bu sebeple saklamak için kaldırmadan önce tam olarak kuruduklarından mutlaka emin olmak gerekiyor. Keten kumaşlı giysileri kaldırmadan önce ütülemek istiyorsanız mutlaka buhar ayarı kullanın. Nemlenmenin önüne geçmek için de saklama aracı olarak plastik kapları tercih edebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Mayo ve bikinileri nasıl saklamalı?

Mayo ve bikinileri nasıl saklamalı?

Deniz kıyafetleriniz en özenli bakımı isteyen yazlık parçalardan biri. Gerekli özeni göstermemeniz halinde bir sonraki yaza dolaptan çıkardığınız mayo ve bikinilerinizin lastiklerinin eridiğini ve kumaşlarının bozulduğunu görebilirsiniz. Bunun sebebi yaz boyu güneşe, tuzlu veya klorlu suya maruz kalan mayo ve bikini kumaşlarının gevşemesi, kuru ve kırılgan hale gelmesi. Bu büyük acı ve pişmanlığı yaşamamak için yapmanız gerekenler aslında çok basit. Mayo ve bikinilerinizi ılık suda elde yıkayın. Çamaşır makinesinde yıkamaktan kaçınmanız gerekiyor çünkü çamaşır makinesi kumaş hassasiyetini artırıp bozulma sürecini hızlandırabilir. Bulaşık deterjanı veya sıvı sabun ile elde yıkanan mayo ve bikinilerinizi asarak kurutun. Kurutucu kullanımından kaçının. Dolaba kaldırmadan önce mutlaka iyice kuruduklarından emin olun. Aksi takdirde, nemli kalan mayo ve bikinilerde küf oluşumu görmeniz mümkün.

Ayakkabılar nasıl depolanmalı?

Ayakkabılar nasıl depolanmalı?

Yazlık kıyafetlerinizi temizleyip kaldırdınız, peki ya ayakkabılarınız? Mevsimi geçen terliklerin, efil efil sandaletlerin, yazlık topuklu ayakkabıların ortalarda dolanıp size ayak bağı olmasının bir anlamı yok. Öyleyse onları da önümüzdeki yaza kadar güvenle depolamanız gerekiyor. Nasıl mı? Bu konuda da saklama kutularından yardım alabilirsiniz. Ayakkabılarınızın kuru ve temiz olduğundan emin olun, saklama kutularına koyup dolabınıza kaldırın. Bu kadar basit!

Yazlık pike ve çarşafları depolama yöntemleri

Yazlık pike ve çarşafları depolama yöntemleri

Soğuk havaların kapımızı çalmasıyla birlikte sadece giysilere değil, yazık pike ve çarşaflara da veda etme zamanı geldi. Boyut olarak daha büyük olan bu parçaları saklamak için yine vakumlu hurçlardan yardım alabilirsiniz. Bu sayede yerden de tasarruf etmiş olursunuz. Bunun haricinde yatak altı veya sepet içine depolama da iyi bir çözüm olabilir. Depolama alanınızı iyice temizlemeyi unutmayın. Ayrıca giysileriniz için hazırladığınız lavanta kesesi veya defne yapraklarını pike ve çarşaflarınızın arasına da yerleştirebilirsiniz.

Yazlık kıyafetleri depolarken dikkat etmeniz gereken küçük detaylar:

Yazlık kıyafetleri depolarken dikkat etmeniz gereken küçük detaylar:

Tabii ki bu durum yaşanılan şehrin iklimine göre değişebiliyor ancak yazlık kıyafetleri kaldırmak için en ideal ayların eylül ve ekim ayları olduğunu söyleyebiliriz. Tekrar dolaptan çıkarabileceğiniz aylar ise nisan ve mayıs ayları olabilir. Malum, ilkbahar ve sonbahar aylarında dengesiz havalar yüzünden yazlık giysilere ihtiyaç duyabiliyoruz. Bu yüzden yazlık kıyafetlerinizi dolaplara kaldırmak için acele etmeyin. Yer tasarrufu sağlamak için tercih edebileceğiniz vakumlu hurçlar yerine, daha ekonomik bir çözüm olarak büzgülü çöp poşetlerini tercih edebilirsiniz. Yeterli depolama alanına sahip değilseniz üzülmeyin! Eğer dolap içlerinde yer bulamıyorsanız, sağlam karton kutulara koyduğunuz giysilerinizi dolap üstlerine kaldırarak da depolayabilirsiniz. Kutu veya poşetlere yerleştiremediğiniz, dolapta başıboş duran giysilerinizi ara sıra güneşte havalandırarak güve sorununun önüne geçebilirsiniz. Bu küçük ipuçlarıyla yazlık kıyafetleriniz güvenle bir sonraki yaza kadar korunacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın