onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Gurur Duyduk! 3D Yazıcılar ile Biyonik Uzuvlar Üretip Bunu Ücretsiz Dağıtan Türk Gençler!

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

etiket Gurur Duyduk! 3D Yazıcılar ile Biyonik Uzuvlar Üretip Bunu Ücretsiz Dağıtan Türk Gençler!

Taner Bayram
03.11.2016 - 15:23

Her türlü soruna karşın, ülkemizde yüzümüzü güldüren gelişmeler de oluyor. Daha fazla karşılaşmamız gereken güzel gelişmeler!

İTÜ öğrencisi gençlerin 3D yazıcılar ile başlattığı sosyal sorumluluk projesi de tam da böyle adlandırılmayı hak eden bir proje! 

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

3D yazıcı teknolojisi günden güne hayatımıza daha fazla giriyor.

3D yazıcı teknolojisi günden güne hayatımıza daha fazla giriyor.

Gelecekte ise çok daha yaygın bir kullanım ile hayatımıza gireceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Ülkemizde gerçekleştirilen Astero isimli proje de bize bu alanda büyük umut verdi! Astero herhangi bir uzvunu kaybetmiş çocuklara 3D yazıcılarda çok düşük maliyetlerle fonksiyonel protez uzuvlar basan bir sosyal sorumluluk projesi.

Ticari protezler günümüzde on binlerce dolara satıldığından ve bu protezler alınsa bile çocuklar çok hızlı büyüdüğünden, 1-2 yıl içinde çocuk proteze sığmamaya başlıyor ve protezin değiştirilmesi gerekiyor.

Bu genç arkadaşlarımız ise bu protezleri sadece 30TL'ye mal ediyor ve bir sosyal sorumluluk projesi yürüttükleri için ürettikleri bütün modelleri ihtiyaç sahiplerine tamamen ücretsiz biçimde teslim ediyorlar. 👏👏👏

Aklınıza "peki kullanılan malzeme sağlığa zararlı mı?", diye bir soru geliyor olabilir. 3D basımda kullanılan plastik türü olan PLA, bir biyoplastik ve insan sağlığına hiç bir zararı bulunmuyor!

Aklınıza "peki kullanılan malzeme sağlığa zararlı mı?", diye bir soru geliyor olabilir. 3D basımda kullanılan plastik türü olan PLA, bir biyoplastik ve insan sağlığına hiç bir zararı bulunmuyor!

Protezlerin tahmini kullanım süresi ise protez sahibinin protezin ilk takıldığı zamandaki yaşına göre fark göstermekte.

Bu protezler özellikle 3-17 yaş arası çocuklar için üretildiğinden onların büyümesine göre protez kişiye öngörülemeyecek bir süreden sonra sığmayabilir.

Fakat bu durum göz önünde bulundurmazsa protez için 1-2 yıl gibi bir kullanım süresi öngörüyor proje yürütücüsü arkadaşlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Proje ile ilgili daha fazla bilgi edinmek ya da proje yürütücüsü arkadaşlarla iletişime geçmek istiyorsanız Astero Biyonik web sitesine göz atabilirsiniz! 

Benzer bir sosyal sorumluluk çalışması yürüten Robotel'den de ilgi ve desteğinizi esirgemeyin lütfen. Bu gruplar mümkün mertebe çok insana ulaşarak daha fazla kişiye 'yardım eli' uzatmak istiyor çünkü... 

Ben de yetenek, zekâ, bilgi ve vicdanlarını bu sosyal sorumluluk projesine koyan bütün arkadaşlara teşekkürü bir borç biliyorum. İyi ki varsınız! 🙏

Proje ile ilgili siz ne düşünüyorsunuz?

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Hacettepe Üniversitesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı ve Felsefe eğitimi aldı. Aynı üniversitede felsefe yüksek lisansı yaptı. Tezinde dijital gözetim mekanizmalarının etik boyutunu inceledi. Başarısız bir girişimcilik deneyimi oldu. Teknoloji felsefesi ve etiği, yapay zekâ felsefesi, İnternet ve yeni medya çalışmaları, veri ve etki gazeteciliği, startuplar ve sosyal girişimcilik ilgi alanları. Bunlar dışında kitaplar, filmler ve seyahat etmek zamansız tutkuları... Gelin muhabbet edelim: https://twitter.com/kendiniarayan https://www.instagram.com/tanerbayram06/
Tüm içerikleri
right-dark
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1697
580
97
13
12
11
9
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Murathan Araz

Tamam niyet güzel. Neden yaptıkları işin o kadar önemli olmadığını düşündüğümü yazayım bende. Bu haberde bu plastik protez sanki bizim Türkler icat etmiş ve ... Devamını Gör

Murathan Araz

Arkadaş sormadan edemeyeceğim, ben üniversiteler ile iş yapan biriyim, ellerindeki teknik imkanları çok iyi biliyorum. Benim evimde de var, 3d printer ile an... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

o 13 oyu verıp ben o kadarda onemlı bı ıs yaptıklarını dusunmuyorum dıyen Eınsteınlar kım ?

Kaan Ketenci

biri maalesef benim, çünkü yanlış bastım aq. tabi ki çok önemli, Allah belamı vermesin

Canan Kayacan

''Ben yaptıkları işin o kadar da önemli olduğunu düşünmüyorum.'' diyen 46 kişi acaba hayatında 1 yaralı parmağa işedi mi?