Görüş Bildir
Haberler
Ford, Güneş Enerjili Arabaları Ne Zaman Çıkaracak?

Ford, Güneş Enerjili Arabaları Ne Zaman Çıkaracak?

medya365
03.01.2014 - 20:18 Son Güncelleme: 03.01.2014 - 20:22

Güneş Enerjili Yeni Nesil Ford C-Max

Ekonomi k açıdan tasarruf lu olmasının yanı sıra, tartışmalı bir konu da olsa, düşük karbon salınımı yaparak çevreci bir motora sahip olması gerekçesiyle günden güne sermayesi büyüyen elektrikli otomobillere yeni AR-GE ekipleri katılıyor. Rampalarda performans kaybı yaşamaması için yüksek beygir gücüne sahip motor seçimlerine karşın en hayati sorun, şarj süresinin kısa olması.

Elektrik li araçların geliştirilmesindeki en büyük beklenti elbette ki daha uzun mesafeler, daha sessiz bir motor ve konfordu; Fakat bu özelliklerden biri beklenildiği gibi olmadı. Henüz şehir içinde yaygınlaşmayan güç istasyonları, otomobilin akülerini uzun sürede dolduruyor, ki bu durum birçoğumuz için büyük bir zaman kaybı.

Otomobil dünyasının en başarılı markalarından biri olan Ford , bu sorunu çözmek üzere yeni bir AR-GE çalışması başlattı. C-MAX Solar Energy Concept adını yeni nesil modelini CES 2014 ’te otomobil tutkunlarıyla tanıştırmayı planlıyor. Konsept’i diğer hibrit otomobillerden ayıran özellik ise, SunRoof yerine yerleştirilen güneş pilleri.

Her ne kadar mekanik sistemlerle elde edilen enerji kazançları kadar olmasa da, hızlı şarj istasyonları şehir merkezlerinde yaygınlaşana kadar başarılı bir yöntem olacağı kesin. Ford ve Georgia Tech tarafından geliştirilen yeni nesil hibrit aracın CES 2014 sonrasında uzun testlere tabi tutularak istatistik raporları çıkarılacağı biliniyor.

Kaynak: http://www.medya365.com/teknoloji/gun...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0