Görüş Bildir
Haberler
Google: 'Türk İnternet Sağlayıcıları Google Kılığına Giriyor'

Google: 'Türk İnternet Sağlayıcıları Google Kılığına Giriyor'

adem kara
31.03.2014 - 14:32

Google: 'Türk İnternet Sağlayıcıları Google'a Sızdı!'

İnternet kullanıcılarının Twitter yasağını aşmak için kullandığı GoogleDNS’lerinin (Domain Name Server – Alan Adı Sunucusu)  Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından engellenmesi hakkında çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Google, şirketin engellenen DNSsunucularına ,’Türkiye’de kendilerini Google DNS’i gibi tanıtan birçok internet servis sağlayıcısı tarafından sızıldığını‘ duyurdu.

‘Google DNS kılığına girdiler’

Google’ın dünya çapında kullanılan 8.8.8.8. ve 8.8.4.4. DNS sunucuları, Türkiye’deki Twitter yasağını aşmak isteyen kullanıcılar arasında da yaygınlaşmıştı. Ancak bu DNS’ler, 22 Mart ‘ta engellenmişti.

Google’ın resmi blog sitesinde bu uygulama hakkında 29 Mart’ta yapılan açıklamada, çarpıcı bir ayrıntı ortaya çıktı. Şirketin yazılım mühendislerinden Steven Carstensen, ‘Google DNS’lerinin Türkiye’deki birçok hizmet sağlayıcı tarafından engellendiğini‘ ve Türkiye’deki internet servis sağlayıcılarının ‘Google DNS kılığına giren serverlar kurduğunu‘ yazdı.

İlk girmek istediğiniz siteden haberleri oluyor

Bunun anlamı şu: Engellemeye rağmen Google DNS’leriyle internete bağlanmak istediğinizde, Türkiye’deki internet servisi sağlayıcıları sizi ‘kandırıyor‘. Ve, söz konusu serverların en azından ilk girişte hangi siteye bağlanmak istediğinizden haberi oluyor yani güvenliğiniz ihlal ediliyor.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/google...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0