Görüş Bildir
Haberler
Google’dan 3D Tablet

Google’dan 3D Tablet

Med Cezir
26.05.2014 - 15:01 Son Güncelleme: 26.05.2014 - 18:19

Google’dan 3D Tablet

Wall Street Journal kaynaklı bir habere göre, Google, 3D görüntü alabilme özelliğine sahip bir tablet üzerinde çalışıyor. Haziran ayında 4.000 cihaz üzerinde bu proje gerçekleştirilecek. Tabletlerde bulunması tahmin edilen kameranın çift taraflı ve gelişmiş görüntü alabilme özelliğine sahip bir yazılıma ile çalıştırılacak.

Google şimdilik “söylenti ve spekülasyonlar ” konusunda yorum yapmayacağını açıklasa da Mart ayında Google Project Tango kapsamında kendi cihazlarına 3D teknolojisini getirmek için girişimlerde bulunmuştu. 200 kişilik bir uzman ekibe de test edilmesi için denetilmişti.

3D teknolojisi, çevre derinliğini ölçmek için kızılötesi sensörler kullanır. Küçük cihazlar ile 3D görüntüler oluşturmak yeni bir teknoloji olacak. Google bu teknoloji ile kapalı bir ortamda hızlı bir şekilde 3D harita yapabilen tablet bilgisayarlar hedefliyor. Hedef kitlenin 3D teknolojisine ilgisizliği bu proje ile kırılacak gibi görülüyor.

Google Glass gözlük ile benzer kaderi paylaşılacağı tahmin edilen bu teknoloji de mühendisler ve uzman Google geliştiricileri tarafından bir süre test edilip daha sonra tüketici ile buluşacak. Önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde 3D teknolojisi tabletlerde görülecek gibi.

Wall Street Journal’a göre, 3D tablet Haziran sonunda Google geliştiricileri ile basına kapalı bir ortamda buluşacak. Google bu proje ile başarılı olursa, tablet bilgisayar pazarı yeniden şekillenecek. Uzayı ve hareket duygumuzu anlayan ve anlık paylaşan bir mobil cihaz yaşadığımız çevreyi bizimle aynı şekilde algılayacak.

Kaynak: http://www.medcezir.net/2014/05/googl...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın