Görüş Bildir
Haberler
Sen Aslında Ne Mühendisi Olmalıydın? Testi Çöz, Öğren!

etiket Sen Aslında Ne Mühendisi Olmalıydın? Testi Çöz, Öğren!

Altay Şengür
30.05.2015 - 15:50 Son Güncelleme: 05.06.2015 - 14:19

Ülkemizin belki de popülaritesi asla düşmeyecek mesleği: Mühendislik. 'Mühendis' olma konusunda ne kadar emin olsak da, birçok kişinin 'ne mühendisi' olması gerektiği konusunda çekinceleri olduğunu tecrübe ederek yaşadım. 

Hazır üniversite tercihleri de yakınken, bu tercihlerde; ilgi alanın, mühendis olduktan sonra çalışmak isteyeceğin ortam, yaşamak istediğin ülke, çoklu zeka kuramına göre zekanın türü gibi birçok etkeni göz önüne almalısın!

Testi, hem kendim denedim hem de birçok mühendis arkadaşım denedi, %100 çalışıyor..

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gönlünde yatan üniversite ile başlayalım. Seçimin hangisi olurdu?

2. Mühendislikte vasıfların önemlidir. Kendini nasıl tanımlarsın?

3. Peki ya ilgilenmekten hoşlandığın sanat dalı?

4. Seni tam olarak tanımladığına inandığın zeka türü hangisi?

5. Pekii, bir emoji seçmeni istesek?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Lisans bitti, sırada yüksek mühendislik hedefi var. Peki hangi ülkede?

7. Mezuniyet sonrası çalışma ortamı olarak hangisini tercih ederdin?

8. Madem sahaya çıkıyoruz, tercihin hangisi olurdu?

9. İşte son soru. Dünya'nın gidişatını değiştir dediler. Nasıl bir yol izlerdin?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Bilgisayar Mühendisi Çıktı!

Sen, analitik zekaya sahip, planlı-programlı, yaratıcı birisin. Bilgiye karşı çok büyük bir açlığın var ve bu konuda da asla sınırın yok! Bu açlığını da ancak bilgisayar mühendisliği gibi, şu anda üzerinde çalışılabilecek en çok konuyu içeren bir mühendislik karşılayabilir. Sen, soru sormayı çok seviyorsun; çünkü doğru sorunun her şey olduğunu biliyorsun. Kısaca sen bu dünyaya yeni icatlar, yeni keşifler ve yeni teoriler bulmak için gelmişsin!

Kimya Mühendisi Çıktı!

Sen planlı çalışmayı seven, işlerini düzene koyan ve bu işleri hakkıyla yerine getirme yetisine sahip birisin. Disiplinler arası çalışmayı becerebilecek ve matematik, kimya, fizik bilimlerini aynı potada eritebilecek yeterlilikte bir insansın. Kimya mühendisliğinin çalışma alanı geniştir; zira kimya mühendisi satış yapar, satın alma yapar, üretimde takılır, laboratuvara girer. Kısacası elinden her iş gelir.

İnşaat Mühendisi Çıktı!

Sen doğadaki büyük güç kaynaklarını, insanlığın refahı ve yararı için yönetmek için yaratılmışsın! Sayısal olarak işleyen bir kafa yapın var ve görsel zekası ön planda olan birisin! Bu nedenle matematik ile iç içe olmalı, bir binanın yükselişini, bir yolun kıvrılmasını gözlerinle görmelisin! Teknolojik, kültürel ve sosyal değişimler doğrultusunda yeni fikirler geliştirebilir, yaratıcılığını kullanarak toplumsal yaşamı şekillendirebilirsin. Senin için huzur orada!

Genetik Mühendisi Çıktı!

Genetik Mühendisi Çıktı!

Sen oldukça detaycı bir insansın; sana öyle bir göz verilmiş ki, istemesen de detayları görebiliyorsun. Ayrıca detaylarla aran o kadar iyi ki; görsellikle mantığın ve hatta duyguların birleşerek oluşturduğu bir meslek seçmişsin. Ayrıca sen, oldum olası basit, adi, sıradan şeyleri sevmedin, sevemedin. Kısaca sen genetik mühendisi olmak için yaratılmışsın; çünkü sen hem sanatın hem de sayıların insanısın: Muhteşem denge!

Endüstri Mühendisi Çıktı!

Senin için çok şey söylenir ama bu 3 kelime yeter de artar sanırım: Klassın, zarifsin, elitsin. Üniversite hayatını diğer mühendislikler gibi sadece derslere gömülerek geçiremezsin, sosyal olmak, partiden partiye gezmek senin yapında var! Bırak diğer mühendisler yapsın işin matematiğini, hesabını. Sen hem diğer mühendisleri hem de onların ürettiği projeleri yönetmek için, onlara lider olmak için yaratılmışsın!

Makine Mühendisliği Çıktı!

Sen tam bir mantık abidesisin, sayısal zekası ön planda olan birisin; basit, sıradan şeyleri sevemedin asla ve içinde barındırdığın yaratıcılığını, somut bir hale dönüştürebileceğin daha iyi bir meslek emin ol yok! Dersleri ağırdır, evet, fakat bu dersleri de senin gibi analitik düşünce yetisi ön planda olandan başkası da geçemez. Bu dünyada yaşamayı kolaylaştıran her şeyin çıktığı bölümdür makine mühendisliği! Mezun olanların %90’ının ‘mühendis’ olduğu bölümdür makine mühendisliği! 1 erkeğe, 10 erkek düşmese, çok iyi bölümdür!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
457
361
198
124
92
87
84
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tyler Durden

KALDIRIM MÜHENDİSLİĞİ...

Halil

Testi hazırlayan arkadaşın mühendislikle uzaktan yakından alakası yok.. Ya da olmaması gerekir öyle diyeyim. Yani tüm sorulardaki absürtlükler bir tarafa.. O... Devamını Gör

Umut Koç

Bilgisayar Mühendisi Çıktı! Sen, analitik zekaya sahip, planlı-programlı, yaratıcı birisin. Bilgiye karşı çok büyük bir açlığın var ve bu konuda da asla s... Devamını Gör