Görüş Bildir
Haberler
George Clooney, Kendisini ‘İstenmeyen Damat’ İlan Eden Daily Mail'i Irkçılıkla Suçladı

George Clooney, Kendisini ‘İstenmeyen Damat’ İlan Eden Daily Mail'i Irkçılıkla Suçladı

Ulaş
09.07.2014 - 17:36

Ünlü Hollywood yıldızı George Clooney, Dürzi Müslüman olmadığı için nişanlısı Amal Alamuddin’in annesinin evliliğe karşı olduğuna dair haber yapan İngiliz tabloid gazetesi Daily Mail’e sert tepki gösterdi. Clooney, gazeteyi ırkçılığı kışkırtmakla suçladı.

USA Today’a konuya dair açıklama yapan bir makale yazan ünlü aktör, “Bu çağda hiçbiri varolmayan dini farklılıkları istismar etmek en basitinden sorumsuzca daha uygun bir ifadeyle ise tehlikeli ” dedi.

Daily Mail, Lübnan kökenli Alamuddin’in annesi Baria’nın, Clooney’nin Dürzi olmaması nedeniyle çiftin eylülde gerçekleşmesi planlanan düğününe karşı çıktığını öne sürmüştü. Gazete, Baria Alamuddin’in ‘Beyrut’un yarısının bu duruma güldüğünü’ söylediğini iddia etmişti.

Dürzilik inancında dışarıdan evliliğe pek sıcak bakılmıyor.

Daily Mail, kısa sürede yayılan haberi, Clooney’nin tepkisinin ardından internet sitesinden kaldırdı. Gazete, daha sonra aktörden nişanlısından ve annesinden yaşattıkları üzüntü nedeniyle özür diledi.

Gazetenin tamamen uydurma haber yaptığını belirten Clooney, nişanlısının annesinin de haberde öne sürüldüğü gibi Dürzi olmadığını ve evliliğe de karşı olmadığını söyledi.

Kendi babasının da gazeteci olduğunu hatırlatan Clooney, “Bilgisayarları başında oturup Amal’ın hamile olduğu, benim başkanlığa aday olduğum tarzında uydurma haberler yapsalardı, umursamazdım. Ama bu yalanın daha ciddi bir boyutu var. Daily Mail bir kez daha gerçeklerin uydurdukları haberde etkisi olmadığını kanıtladı. Beni ve ailemi tehilikeye attıkları zaman gülünesi bir tabloid olmanın çok ötesine geçerek şiddeti kışkırtan bir mecraya giriyorlar ” diye yazdı.

  • Diken
Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/george...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0