Görüş Bildir
Haberler
Gençleşmenin Formülü

Gençleşmenin Formülü

Elif Altunten
06.05.2014 - 12:28 Son Güncelleme: 06.05.2014 - 13:42

Bilimadamları, yaşlanmanın yavaşlatacak bir formül arayışında. Son araştırmalar, bu iksirin ”gençlerden alınan kan” olabileceği yönünde.

”Science” ve ”Nature” dergilerinde yer alan üç yeni araştırma, “gençlerden alınan kan”ın yaşlanmanın etkisini tersine çevireceğini gösterdi.

Araştırmacılara göre, genç kan beyni ve kasları gençleştiriyor. Araştırmalar, insan yaşına göre 20 ve 60 yaşlarına denk gelen 2 grup fare üzerinde yapıldı.

Genç farelerden alınan kan, yaşlı farelere nakledildi. Kan nakli, üç hafta süresince toplam 8 defa yapıldı. Bu süre zarfında, genç kan nakledilen yaşlı farelerin enerjisi arttı. Beyin ve kas fonksiyonlarında iyileşme kaydedildi.

Yaşlı farelerin hafıza ve öğrenme yetenekleri de gelişti. Araştırmacılara göre, genç kanın sırrı ”GDF11” adlı bir protein.

Gençken kanda bol miktarda bulunan bu protein beyin ve kasları genç, güçlü tutuyor. Araştırma, yaşlanmayla ortaya çıkan demans ve alzheimer gibi hastalıkların tedavisi için de umut oldu.

Uzmanlar, genç kanın aynı etkiyi insanlar üzerinde göstermesi halinde benzeri hastalıklar için umut olabileceği görüşünde. İnsanlar üzerindeki tedavi amaçlı denemelerin 2-3 sene içinde başlayabileceği kaydediliyor.

haber kaynağı:724saglik.org/sağlık haberleri

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın