onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Gelir Adaletsizliği Raporu: Küresel Servetin Yüzde 82'si Yüzde 1'in Cebinde

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

etiket Gelir Adaletsizliği Raporu: Küresel Servetin Yüzde 82'si Yüzde 1'in Cebinde

Batuhan
22.01.2018 - 12:06 Son Güncelleme: 23.01.2018 - 09:05

İngiliz Yardım Kuruluşu Oxfam, küresel gelir adaletsizliğinin 2017'de arttığını ifade ederek yaratılan küresel servetin % 82'lik bölümünün en zengin % 1'lik kesimin cebine gittiğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Davos'ta salı günü başlaması planlanan Dünya Ekonomik Forumu öncesinde 'Çalışmayı ödüllendir, zenginliği değil' adlı raporunu açıklayan İngiliz Yardım kKuruluşu Oxfam, dünyanın fakir % 50'lik kesimindeyse herhangi bir servet artışı gözlenmediğini açıkladı.

Adaletsizliğin başlıca nedenler 👇

Adaletsizliğin başlıca nedenler 👇

Kuruma göre, vergiden kaçınma, şirketlerin siyaset üzerinde artan etkisi, işçi haklarının uğradığı erozyon ve kemer sıkma politikaları gelir adaletsizliğindeki uçurumun derinleşmesinde başlıca nedenler.

Milyarder sayısı 2043'e ulaştı.

Milyarder sayısı 2043'e ulaştı.

Aynı rapora göre; 2010 yılından bu yana milyarderlerin serveti sıradan çalışanlara göre altı kez daha hızlı büyürken, Mart 2016 ile Mart 2017 arasında her iki günde bir yeni bir milyarder ortaya çıktı ve milyarderlerin sayısı rekor bir seviye olan 2043'e ulaştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

10 milyarderden 9'u erkek.

10 milyarderden 9'u erkek.

Raporda kadınların erkeklerden daha az para kazandığı ve en düşük ücretli işlerde çalıştığı belirtilirken, 10 milyarderden 9'unun erkek olduğu açıklandı.

Gelir adaletsizliği

Gelir adaletsizliği

Rapora göre, dünyanın en büyük beş moda markasının genel müdürlerinin maaşlarının sadece dört günlük toplamının Bangladeş'teki tekstil işçilerinin bir hayat boyu kazandığından daha fazla olduğu açıklandı.

Eşit işe eşit maaş çağrısı.

Eşit işe eşit maaş çağrısı.

Oxfam artan eşitsizlikle mücadele için hükümetleri hissedar ve genel müdür seviyesindeki çalışanların gelirlerini sınırlamaya, eşit işe eşit ücret vermeye, vergi kaçıranlara darbe indirmeye ve sağlık ve eğitime daha fazla bütçe ayırmaya çağırdı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
308
81
49
30
24
13
11
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kayzer Soze

Hepimiz yarın tekrar işe gidebilmek için bugün işe gidiyoruz. Zira çalışmamız karşılığında kazandığımız parayı beslenme, barınma, giyim, ulaşım gibi tekrar ç... Devamını Gör

ufukdiyoki

Şirketlerin siyaset üzerindeki etkisi azalmadıkça hiçbir değişiklik mümkün değil. Bu da fakir halkın bilinçlenmesine bağlı. Kısır döngü.

Aysun Bayhan

Gelir eşitsizliği, geleceğe yönelik en çok endişe uyandıran konulardan birisi. Ama yıllardır "endişe veriyor" demekten başka hiçbir şey denmiyor. 2017 yılınd... Devamını Gör