Görüş Bildir
Haberler
Fransa'da Camiyi Koruyan Askerlere Saldırı

Fransa'da Camiyi Koruyan Askerlere Saldırı

Ulaş
02.01.2016 - 09:20

Fransa Valence'da kimliği belirlenemeyen kişinin, otomobilini camiyi koruyan askerlerin üzerine sürmesi sonucu bir asker ağır yaralandı, saldırgan yaralı olarak ele geçirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
onedio.com

Fransa'nın güneyindeki Valence kentinde camiyi koruyan askerlere saldırı düzenlendi, bir asker ağır yaralandı, saldırgan yaralı olarak ele geçirildi. Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığından yapılan ortak yazılı açıklamada, henüz kimliği belirlenemeyen kişinin otomobilini Valence'da camiyi koruyan 4 askerin üzerine iki kez sürdüğü bildirildi.

Saldırıda otomobilin çarpmasıyla bir askerin ağır yaralandığı, camiden çıkan bir kişinin de askerlerin tehlikeyi fark ederek araca ateş açması ile kurşunun sekmesi sonucunda hafif yaralandı.

Açıklamada ayrıca, saldırganın kolundan ve bacağından vurulduğu ardından da hastaneye kaldırıldığı, sağlık durumu ağır olan saldırganın durumuna göre sorguya alınacağı kaydedildi.

Başbakan Manuel Valls, konuya ilişkin Twitter hesabından yayımladığı mesajda, 'Valence'da saldırıya uğrayan askerlere tüm desteğimi sunuyorum. Fransa'nın güvenliği için bütün güvenlik güçlerimiz tam bir seferberlik içindedir' ifadesini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
7
6
1
1
0
0