Görüş Bildir
Haberler
Ford, Otonom Aracı ile Karlı Yollara Çıktı

Ford, Otonom Aracı ile Karlı Yollara Çıktı

Otonom otomobil teknolojileri alanında en çok çalışan üretici firmalardan biri olan Ford, kötü hava şartlarında bu araçların kullanımını test etmeye başladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ford’un yeni yayınladığı video, Michigan Üniversitesi içerisinde kurulan gerçek özelliklere sahip 'Mcity' isimli mini şehir içerisinde yapılan testleri gösteriyor. Ford, bu testlerde, birçok radar ve lazer sensorun yer aldığı 'Fusion Hybrid Autonomous Research Vehicle' isimli otonom aracını kullanıyor. Karlı havada yapılan testler sayesinde gerçek şartlarda normal sürücüleri dahi oldukça zorlayan bir süreci otonom aracına öğretmeyi deniyor.

Ford aracı, kamera, sensor ve lidar radar sistemi sayesinde yol şartlarını algılayabiliyor ancak karlı havada bu ayarın algılanabilmesi oldukça zor. Ford otonom aracı ayrıca, büyük işaretlerin ayırt edilebilmesini sağlamak için yüksek çözünürlüklü ve üç boyutlu haritalardan yardım alıyor. Otonom araç, fren, yol tutuşu gibi konularda geleceğe yönelik veriler topluyor. Ancak bunun karlı havalarda yeterli olup olmayacağı merak konusu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
2
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın