Görüş Bildir
Haberler
Fındık, Kaju, Badem: Sürekli Tükettiğimiz Kuru Yemişlerin Az Bilinen 11 Faydası

Fındık, Kaju, Badem: Sürekli Tükettiğimiz Kuru Yemişlerin Az Bilinen 11 Faydası

Kuru yemiş; protein, mineral, vitamin ve diyet lifi açısından zengin lezzetli bir atıştırmalıktır. Uzmanlara göre özellikle badem, fındık, kaju ve ceviz gibi kuru yemişler günlük olarak öğün aralarında tüketilmesi gerekir. Kavrulmuş veya kavrulmamış kuru yemiş, bir dizi sağlık faydası ile bilinir. Ancak badem, kaju, ceviz ve fındık gibi türlerin kavrulmadan tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Bununla birlikte uzmanlara göre günlük bir avuç kuru yemiş tüketimi yeterlidir. Önerilen porsiyonların üstüne çıkmamak gerekir. Yani diğer beslenme önerilerinde olduğu gibi kararında tüketmeniz gerekir. Peki, kuru yemiş tüketmenin az bilinen faydaları nelerdir? Hangi hastalıklara iyi gelmektedir? Gelin hep beraber keşfedelim!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cilt sağlığını destekleyerek cildin daima genç görünmesini sağlar.

1. Cilt sağlığını destekleyerek cildin daima genç görünmesini sağlar.

İçerdikleri E vitamini, B vitamini ve diğer önemli vitaminler sayesinde kuru yemiş türleri cildi içeriden destekler. Antioksidan özellikleri ile birçok cilt sorununu ortadan kaldırırlar. Parlak ve muhteşem görünen bir cilde sahip olmanızı sağlar. Ayrıca cildin yenilenmesini sağlayarak kırışıkları önler.

2. Kalp sağlığını koruyarak kolesterol seviyesini düzenler.

www.google.com

İçerdikleri sağlıklı yağlar sayesinde kalp krizi ve inme riskini azaltır. Damarlardaki iyi kolesterol seviyesini düzenler. Kalbe pompalanan kan miktarını düzenler. Böylece kalp sağlığını da korur. Düzenli olarak kuru yemiş tüketen kişilerde kalp krizi riskini azaltır.

3. Stres ve depresyona karşı korur.

3. Stres ve depresyona karşı korur.

B vitamini, vücudun hem fiziksel hem ruhsal dayanıklılığını arttırır. Her gün 1 avuç kuru yemiş yemek, sinir sistemine olumlu etki eder. Ayrıca yeterli oranda kuru yemiş tükettiğinizde, vücudun mutluluk hormonu diye bilinen serotonini salgılaması kolaylaşır. Böylece stres ve depresyona karşı korur.

4. Beyin sağlığını korur.

www.google.com

Beyin biliyorsunuz ki vücudumuzdaki en önemli organlar arasındadır. Beyin sağlığı tüketilen besinlerle ilişki içerisindedir. Yani düzenli olarak kuru yemiş tüketmeniz beyin sağlığını daima korur. Özellikle ceviz, beyin sağlığını koruyan kuru yemişlerin en başında gelir.

5. Kilo vermeye yardımcı olur.

5. Kilo vermeye yardımcı olur.

Özellikle kaju içerdiği yüksek yağ oranı ile tokluk hissini uzun süre yaşamınızı sağlar. Kuru üzümle beraber tüketildiğinde kan şekerini dengeler. Dengelenen kan şekeri açlık krizini önler. Badem ve fıstık gibi türler formunuzu korumaya yardımcı olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yoğun bir güne yetecek kadar enerji verebilir.

6. Yoğun bir güne yetecek kadar enerji verebilir.

Öğün aralarında kuru yemiş tüketmek yoğun bir güne yetecek kadar enerji verir. Sabahları güne zinde başlamanızı sağlar. Fındık vücudun direncinin arttırılmasına yardımcı olur. Ceviz içerisindeki doymamış yağ asitleri sayesinde enerji veren yiyeceklerdendir. Kaju gün içerisindeki kronik yorgunluklara iyi gelir.

7. Kemikle ilgili hastalıkları önler.

7. Kemikle ilgili hastalıkları önler.

Kadınlar, osteoporoz (kemik erimesi) hastalığına erkeklerden fazla yakalanırlar. Düzenli ve dozajında kuru yemiş yemek, kemik erimesi hastalığına karşı koruyabilir.

8. Sindirim sistemini düzenler.

8. Sindirim sistemini düzenler.

Lifli yapıları nedeniyle kuru yemiş türleri, besinlerin bağırsakta yavaş hareket etmesini sağlar. Böylece besinler sindirilir. Bununla birlikte bağırsak hareketleri de düzenlenmiş olur. Özellikle çekirdek, sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı olmaktadır.

9. Tip 2 diyabeti önler ve kontrol eder.

9. Tip 2 diyabeti önler ve kontrol eder.

Tip 2 diyabet olarak bilinen şeker hastalığını önler ve kontrol eder. İçerisindeki antioksidan oranı ile insülin tepkisini iyileştirebilir. Şeker hastalarının kan şekeri seviyeleri gün içerisinde dalgalanmalar yaşar. Bu dalgalanmalar da böbrek ve beyine zarar verebilir. Bunun yanında ani kan şekeri düşüşü, kişilerin aşırı yemesine yol açarak obezite gibi sorunlar oluşturabilir. Kaju ve Antep fıstığı gibi besinler kan şekerinin dengelenmesini sağlar. Böylece tip 2 diyabet kontrol altına alınabilir.

10. Kansere karşı savaşmanızı sağlar.

10. Kansere karşı savaşmanızı sağlar.

Kanser en yaygın görülen hastalık türlerinden birisidir. Doğru beslenme ve sağlıklı yaşam tarzı ile kansere karşı korunabilir. Her gün doktorunuzun önerdiği miktarlarda kuru yemiş tüketmek kansere karşı savaşmanıza yardımcı olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sağlıklı gebeliğe yardımcı olur.

11. Sağlıklı gebeliğe yardımcı olur.

Hamilelikte kuru yemiş çeşitlerini bir arada tüketmenin sayısız faydası bulunur. Hamileler her gün düzenli olarak kuru yemiş tüketmelidir. Özellikle hamileliğin ilk aylarında ortaya çıkan kusma ve mide bulantısı şikayetlerini hafifletir. Kuru yemiş bebeğin anne karnındaki gelişiminde önemli rol oynar. Anne karnında bebeğin kas ve kemik gelişimini destekler. Doğum sonrası süreçte anne sütünü arttırır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?