Görüş Bildir
Haberler
Filistin ile İsrail Arasındaki "Barış Müzakereleri" Ertelendi

Filistin ile İsrail Arasındaki "Barış Müzakereleri" Ertelendi

Batuhan
26.10.2014 - 13:25

İsrail ve Filistin arasında pazartesi günü Mısır'da yapılması beklenen dolaylı müzakerelerin ertelendiği bildirildi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Sözcüsü Fevzi Berhum, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mısır'ın, İsrail'le yarın yapılacak dolaylı müzakarelerin 'Sina'da yaşanan olaylar' nedeniyle ertelendiğine dair resmi bir tebligat gönderdiğini söyledi. Tebligatta, Refah Sınır Kapısı'nın kapatılması sebebiyle Hamas heyetinin ülkeye geçemeyeceğinin aktarıldığını aktaran Berhum, Hamas'ın söz konusu kararı anlayışla karşıladığını, yeni tarihe ilişkin herhangi bir bilginin de kendilerine ulaşmadığını dile getirdi.

Mısır tarafından ise konuya ilişkin şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan Filistin Müzakere Heyeti Başkanı Azzam el-Ahmed, yarın yapılması planlanan müzakerelere katılmak amacıyla bu sabah beraberindeki heyetle Mısır'a gelmişti.

Kuzey Sina'da önceki gün iki güvenlik noktasına düzenlenen bombalı saldırıda 30 asker hayatını kaybetmiş, 31 kişi yaralanmış, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, bunun ardından 'terör sorununu kökünden çözmek için' Gazze sınırında sıkı güvenlik önlemleri alınacağını açıklamıştı. Mısır, bu çerçevede ikinci bir karara kadar Refah Sınır Kapısı'nı kapatmıştı.

AA

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/u/410505--fil...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0