Görüş Bildir
Haberler
Fenerbahçe'nin Bu Sezonki Jokeri: Alper Potuk

Fenerbahçe'nin Bu Sezonki Jokeri: Alper Potuk

Fatih
23.07.2014 - 20:41

Fenerbahçe'nin Bu Sezonki Jokeri: Alper Potuk

Yabancı sınırlamasının bir kademe daha düşmesinden sonra Fenerbahçe'de bu sezon gözler Alper Potuk'ta olacak.

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk ipini göğüsleyerek dördüncü yıldızı ezeli rakibi Galatasaray'dan önce takmak isteyen Fenerbahçe'de yeni sezon hazırlıkları büyük bir dikkatle devam ediyor. Sarı lacivertlilerin en güvendiği mevkilerden olan orta sahada Diego'nun da katılması ile birlikte forma rekabeti üst seviyeye çıkmış durumda.

Bol alternatifli merkez rotasyonu

Mehmet Topal, Emre Belözoğlu, Mehmet Topuz, Selçuk Şahin, Alper Potuk, Raul Meireles, Cristian Baroni, Samuel Holmen ve Diego Ribas gibi birbirinden değerli tam 9 orta saha oyuncusuna sahip olan Fenerbahçe, Salih Uçan'ı Roma'ya göndermesine rağmen bol alternatifli bir rotasyona sahip. Peki bu 9 oyuncudan hangi 3'ü ilk 11'e daha yakın?

Yerinin garanti olduğu düşünülen isimlerden birisi hiç kuşku yok ki Mehmet Topal, sarı lacivertli ekibe geldiğinden beri orta sahada etkin bir rol üstlenen Mehmet, kesici özelliği ile Fenerbahçe'nin hep güvendiği bir isim. Milli oyuncu geçen sezon Süper Lig'de 27 maçta oynadı, 3 gol atıp 1 asist yaptı; daha da önemlisi sarı lacivertlilerin pas istasyonunun en çok işleyen parçalarından biri oldu ve oyun kurmada sorumluluk aldı.

Yeri kesin olan bir diğer oyuncu ise Diego Ribas. Fenerbahçe'nin uzun süredir aradığı '10 numara' olan Diego, daha maça çıkmadan takımda olumlu bir hava oluşturmuş durumda. Sow-Emenike-Kuyt üçlüsünün arkasında forma giymesi beklenen Diego, sakatlık ya da cezalılık durumu olmazsa formayı kaybetmeyecektir.

Orta sahada sadece 1 formanın sahibi henüz net değil. Bu forma için tam 7 talip var. Emre, Alper, Mehmet, Selçuk, Meireles, Baroni ve Holmen bu formaya aday isimler. Fakat aralarından en yakın olan isim Alper Potuk. Emre Belözoğlu'nun yaşı, Mehmet Topuz ve Selçuk Şahin'in de teknik yeterlilikleri düşünülünce en iyi yerli alternatif olarak Alper Potuk ön plana çıkıyor. Yabancıların şansı ise bir hayli zor. Önde Sow-Emenike-Kuyt-Diego dörtlüsünün forması hazır. Geriye 1 yabancı hakkı kalıyor. Onun da Bruno Alves'den yana kullanılması bekleniyor. Yani Meireles ve Cristian Baroni'nin şansı çok az.

Geçen sezon Süper Lig'de 18 kez ilk 11'de forma şansı bulabilen Alper Potuk, bu sezon sakatlık yaşamadığı takdirde sarı lacivertli takımın jokeri olacaktır. Geçen günlerde 'Fenerbahçe'de efsane olmak istiyorum' açıklamasını yapan Alper, elini taşın altına koyduğu takdirde bu isteğine ulaşacaktır.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/super-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın