Görüş Bildir
Haberler
Fatih Koleji'ne TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları'ndan 19 Madalya

Fatih Koleji'ne TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları'ndan 19 Madalya

Fatih Okulları
21.11.2014 - 14:08 Son Güncelleme: 21.11.2014 - 14:44

TÜBİTAK Bilim Olimpiyatlarının Bu Yıl da Lideri Fatih Koleji

TÜBİTAK tarafından düzenlenen Ulusal Bilim Olimpiyatları ve Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatları 19 Kasım Çarşamba günü ATO Congresium'dagerçekleştirilen törenle açıklandı. 15-16 Kasım tarihlerinde Ankara’da yapılan olimpiyatlara 11 bin 925 öğrenci arasından seçilen 329 öğrenci katıldı. TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları sonuçlarına göre ön elemeyi 28 öğrencimiz geçti. 2013 yılında 26 madalya ile en çok madalya kazanan okul olan Fatih Koleji bu yıl da 19 madalya ile TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları'nın bu yıl da Fatih'i oldu.

2 altın, 8 gümüş, 9 bronz olmak üzere toplam 19 madalya Olimpiyatların Fatih'i

TÜBİTAK tarafından düzenlenen Ulusal Bilim Olimpiyatları'nın Fatih'i bu yıl da değişmedi. Fatih Koleji öğrencileri 19 madalya ile bu yıla da damgasını vurdu. 2 Altın, 8 Gümüş ve 9 Bronz madalya kazanan Fatih Koleji öğrencileri olimpiyat başarılarını perçinledi.

Ulusal olimpiyatlarda başarılı olan öğrenciler, yarıyıl tatilinde düzenlenecek Kış Okulu’na davet edilecek. Hazırlık kurslarının ardından bu öğrenciler matematik, fizik, kimya, biyoloji ve bilgisayar dallarında Uluslararası Olimpiyat takımlarına katılacak. Ödül alanlar, dereceleri oranında girecekleri ilk Lisans Yerleştirme Sınavı’nda bir kereye özgü olmak üzere ek katsayı uygulamasından yararlanacak. Ayrıca, yarışmaya katıldığı alan ile ilgili bölümlerinden birine kayıt yaptırması durumunda “2205–Yurt İçi Lisans Burs Programı” kapsamında TÜBİTAK tarafından desteklenecek.

Tübitak Olimpiyatları 1993'ten Beri Düzenleniyor

Türkiye, her yıl matematik, fizik, kimya, bilgisayar ve biyoloji olmak üzere 5 anabranşta uluslararası olimpiyata katılıyor. Bu olimpiyatlar dışında Balkan Matematik Olimpiyatı, Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı, Genç Balkan Matematik ve Balkan Bilgisayar Olimpiyatları’nda da temsil ediliyor. 5 kategoride düzenlenen Ulusal Bilim Olimpiyatları, ilk kez 1993 yılında yapıldı. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ise 1996’dan bu yana her yıl Ortaokul 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin katılımıyla düzenleniyor.

Bir Yıl Süren Zorlu Bir Yarış

Birinci Aşama sınavında başarı göstererek Yaz Okulu’na katılan öğrenciler Kasım ayında Ankara’da yapılan İkinci Aşama Sınavlarına davet edildi. Bu sınavlarda yine belli başarı düzeyini tutturan öğrenciler yarıyıl tatilinde düzenlenen Kış Okulu’na her branştan yaklaşık 25 kişi toplamda 150 kişi katıldı. Kış Okulu’nda 15 gün süreyle eğitim gören öğrenciler Ankara’da yapılacak olan hazırlık kurslarına ve takım seçme sınavlarında ter döktü. Ulusal Bilim Olimpiyatları ve Ortaokul Matematik Olimpiyatları 2. Aşama sınavları 14-19 Kasım 2014 tarihlerini arasında Ankara’da gerçekleşti. Etkinliğe Kimya dalında 58; Biyoloji dalında 50; Bilgisayar dalında 53; Fizik dalında 57; Matematik dalında 57 ve Ortaokul Matematik dalında 54 öğrenci olmak üzere toplam 329 öğrenci katıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0