Görüş Bildir
Haberler
Evsiz Adam Hastaneye Kaldırılınca Sokakta Baktığı Sadık Köpekler Ambulansı Takip Edip Hastane Kapısında Beklediler!

etiket Evsiz Adam Hastaneye Kaldırılınca Sokakta Baktığı Sadık Köpekler Ambulansı Takip Edip Hastane Kapısında Beklediler!

A. Ece
11.01.2019 - 11:58

Evsiz sahiplerinin felç geçirmesinin ardından altı sadık köpek sahipleri tedavi edilirken bir gün boyunca hastanenin dışında bekledi.

Ayrıntılar Unilad kaynaklı içeriğimizde:

Kaynak: https://www.unilad.co.uk/animals/loya...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Luiz ismi ile bilinen evsiz sahiplerini taşıyan ambulansı takip etmelerinin ardından, hastalandığı için insan dostlarından aniden ayrılan köpeklerin ulumaları saatlerce duyulmaya devam etti.

Luiz ismi ile bilinen evsiz sahiplerini taşıyan ambulansı takip etmelerinin ardından, hastalandığı için insan dostlarından aniden ayrılan köpeklerin ulumaları saatlerce duyulmaya devam etti.

Sadakatli köpekler geçen hafta Çarşamba günü sahiplerinin acile kaldırılmasının ardından Güney Brezilya'nın Cianorte kentindeki Santa Casa Hastanesi'nin girişinde beklediler.

Köpeklerin 20 yıldır sokaklarda yaşayan Luiz'in felç geçirmesinin ardından hastaneye kaldırıldığı ambulansı takip ettikleri kaydedildi.

Ambulansı birkaç kilometre takip edip hastane kapısına vardıktan sonra köpekler sahiplerini korurcasına 24 saat boyunca oturup beklediler. Amigos de Patas (Patili Dostlar) isimli hayvanlara yardım grubunun gönüllülerinden Simone Zilane olaya birinci dereceden tanık oldu.

Brezilya medyasına verdiği röportajda ise şöyle dedi: 'Köpekler çaresizdi. Ambulansı takip ettiler, yol boyunca onunla yarıştılar ve tam Luiz hastaneye sokulurken vardılar. Luiz götürülürken çıldırdılar ve kapıda durmadan ulumaya başladılar. Bir süre sonra ise yere yattılar ve ayrılmayı reddetiler.'

Luiz iyileşmesinin ardından ertesi gün taburcu edildi.

Luiz iyileşmesinin ardından ertesi gün taburcu edildi.

Fakat beklenilen kavuşma az kalsın gerçekleşmiyordu, çünkü Luiz tedavi boyunca yanında olan erkek kardeşiyle başka bir hastane kapısından ayrılmıştı. 

Zilane 'Luiz'in başka bir hastane kapısından taburcu edildiğini ve köpeklerinin bihaber olduğunu fark edince gönüllülerimizden birisi onu kardeşinin evinden almaya gitti ve köpeklerinin hala onu beklediği yere götürdü.'

Köpekler de ancak o zaman beklemeyi bırakıp insan dostlarına merhaba deme şansı buldular.

Luiz hayvanları ailesi olarak gördüğünü söyledi.

Luiz hayvanları ailesi olarak gördüğünü söyledi.

Zilane ise Luiz'in köpek dostlarının süreç boyunca dışarıda olduklarını fark ermediğini ve çok şaşırdığını belirtti.

Bir Brezilya Sivil Toplum Kuruluşu olan Amigos de Patas'ın bildirdiğine göre Luiz evsizlere yardım eden kuruluşlardan ve ailesinden yardım almayı reddediyor ve sokaklarda köpekleriyle yaşamayı tercih ediyor. 

Zilane bu konu hakkında 'Onun için bir süre önce köpekler için büyük bir bahçesi olan basit bir ev tuttuk fakat kabul etmedi ve eve girmeyi reddetti. Evinin sokak olduğunu söyledi. 

O zamanlar köpekler de STK'dan bir gönüllünün yaptığı kulübeye konmuşlardı fakat duvarın üzerinden atlayıp kaçtılar ve Luiz'in peşinden gittiler.' dedi.

Durumunun psikiyatrik olduğu belirtilen Luiz iyileşince köpekleri beslenirken duş almayı ve yemek yemeyi kabul etti. Daha sonra ise hep birlikte sokaklara geri döndüler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
354
119
48
8
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Titititiksiniyorum

Hangi akraba (anne haric), arkadas bekler ki kapinda boyle.

Berker Ekmekçi

bilader yeri geliyor anne bile beklemiyor.hayvanın saf sevgisi kadar olamaz, anne sevgisi bile.

Berkan Mertoğlu

birine hakaret olarak it köpek derken bir kere daha düşünün!

Merve Ceylan

Gülümsetici bir haber