Görüş Bildir
Haberler
Evinizdeyken Mis Kokulu Kırlardaymış Gibi Hissetmenizi Sağlayacak 10 Çiçek

etiket Evinizdeyken Mis Kokulu Kırlardaymış Gibi Hissetmenizi Sağlayacak 10 Çiçek

Çiçekler, bulunduğu her yeri güzelleştirir. Ancak bazı çiçekler kokusuyla iç mekânınıza güzel bir manzaradan daha fazlasını sunabilir. Örneğin, mis gibi kokan çiçekler evinizin hoş ve davetkar kokmasını sağlayarak hayatınızı iyileştirebilir. İşte, evinizin güzel görünmesini ve kokmasını sağlayacak iç mekân çiçekleri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yasemin

1. Yasemin

Saflığın ve masumiyetin sembolü yasemin, zengin kokusuyla bilinir. Bol suyu ve güneş ışığını seven bir çiçektir. Evde yetiştirilen türleri; sarı yasemin, Arap yasemini ve pervane çiçekli yasemindir. İlkbahar ve yaz aylarında nemli toprağı seven bir bitkidir. Bu sebeple nem oranı yüksek toprağı seçmenizde yarar vardır. Tropik bir bitki olduğu için 15-23 derece sıcaklıkları sever. En az 4 saat güneş ışığı almalıdır. Çiçek açtıktan sonra serin bir yerde tutmanız mümkündür. Ayrıca çiçek açtıktan sonra bol suya ihtiyaç duyar. Kediler ve köpekler için zehirli değildir.

2. Lavanta

2. Lavanta

Lavanta kokusu, sakinleştirici etkisi ile bilinir. Bakımı zor değildir. Boyu 1,5 metre civarlarına kadar çıkabilir. Sadece toprak kuruduğunda sulamanız önerilir. Ancak büyüme evresinde düzenli su ister. Toprağı alkali karakterde olması gerekir. Günde en az 5-6 saat güneş ışığı almalıdır. Yaz aylarında haftada 1 veya 2 kez sulanmalıdır. Ne yazık ki kediler ve köpekler için zehirli bir bitkidir.

3. Nane

3. Nane

Nane ferahlatıcı kokusuyla ünlüdür. Hızlı büyüyen bir bitkisi vardır ve fazla bakım gerektirmez. Hafif nemli toprağı sever. Toprak hiçbir zaman kurumamalıdır. Yaprakları kurutulup yemeklerin içerisinde kullanılabilir. Humuslu ve kumlu topraklarda yetiştirilmesi gerekir. Doğrudan güneş ışığı almasına gerek yoktur. Maalesef ki kediler ve köpekler için zehirlidir.

4. Nergis

4. Nergis

Nergis, vanilyalı kokusu ile baharı temsil eden bir çiçektir. 13.000'den fazla nergis türü vardır. Evde saksıda yetiştirmek oldukça kolaydır. Kasım ve ocak ayları nergis soğanı ekimi için en uygun zamanlardır. Soğanı alerjen içerir. Bu nedenle eldivenle dikmenizde fayda vardır. Toprağı aşırı sulanmamalı ve nemli tutulmalıdır. Aydınlık ve ılık yeri seven bir çiçektir. Büyümeden önce karanlık ve serin bir yerde bırakılmaması gerekir. Kediler ve köpekler için ne yazık ki zehirlidir.

5. Orkide

5. Orkide

Orkide, dayanıklı yapısı ve güzelliğiyle en sevilen çiçeklerden biridir. Kolay yetiştirilen bir bitkidir. Yılda en az iki defa çiçek açar. Orkidelerin 880 cinsi ve 22.000'den fazla türü vardır. Nemli ve sıcak ortamları sever. Fazla güneş ışığını sevmez ancak loş ortamlarda tutulmaması gerekir. Genel olarak haftada bir kez sulanmalıdır. Çeşitli lif ve torflar ile hazırlanmış toprak ister. Estetik görüntüsüyle ortamı güzelleştiren orkide, kedi ve köpekler için zehirleyici değildir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sümbül

6. Sümbül

Sümbül, oldukça yoğun ve hoş bir kokuya sahiptir. Soğanlı bir bitkisi olması sebebiyle özenli bir bakım gerektirir. Ancak bakımı zor değildir. Kumlu, biraz humuslu ve organik maddeler bakımından zengin toprağı sever. Toprağı nemli tutulmalıdır. Haftada en az iki kez sulanması lazımdır. Doğrudan güneş ışığı sevmemektedir. Ortalama sıcaklıkları sever. Kediler ve köpekler için maalesef ki toksiktir.

7. Gardenya

7. Gardenya

Gardenya, zarif ve hoş görüntüsüyle bulunduğu ortamı süsler. Kolay bir bakımı vardır. Sabah güneş ışığını çok sever. Bulunduğu ortam en az 15 derece olmalıdır. Mineral bakımından zengin topraklarda yetişir. Kontrollü sulama gerektiren bir çiçektir. Sularken kireçli su kullanmamanız önerilir. Gardenya için nemli ortamlar seçilmelidir. Ne yazık ki kediler ve köpekler için toksiktir.

8. Begonya

8. Begonya

Begonya şık görüntüsü ve renklerin çeşitliliği ile oldukça talep gören bir çiçektir. Bakımı kolay ve zahmetsizdir. Ilıman ortamları sever. İlkbahar ve yaz aylarında düzenli sulanması lazımdır. Hava akımına maruz kalmamalıdır. Doğrudan güneş ışığını almayı sevmez. Humuslu ve organik maddelerle zenginleştirilmiş topraklarda hızla büyür. Yüzlerce türü bulunmaktadır. Yazın haftada 3 kez kışın da 1 kez sulanması gerekir. Hemen her türü kedi ve köpekler için ne yazık ki toksiktir.

9. Limon Balsamı

9. Limon Balsamı

Limon balsamı, parlak yaprakları ve temiz kokusuyla bilinir. Böcek kovucu bir bitkidir. Yaprakları çorbalara ve salatalara katılabilir. Hafif limon kokusu ile popülerdir. Bu çiçeğin diğer adı melisadır. Zengin ve nemli toprağı sevmektedir. Minimum bakım gerektirir. Doğrudan güneş ışığına ihtiyaç duyar. Kediler ve köpekler için toksik değildir.

10. Hoya

10. Hoya

Hoya, mum çiçeği olarak da bilinir. Tropik bir türdür. Ancak evde kolayca yetiştirilebilir. Nefis kokulu ve güzel görünüşlü bir çiçektir. Etli dokusundan dolayı mum çiçeği adı verilmiştir. Işık alan, ılık ortamlarda daha hızlı büyür. Soğuk havayı sevmez. Farklı renk ve şekilde çiçek açan yüzden fazla türü vardır. Torflu topraklarda yetişir. Güneş ışığı alması sağlanmalıdır. Toprağı nemli tutulmalıdır. Kış aylarında iki haftada 1, yazın ise bir haftada 1 kez sulanmalıdır. Kedi ve köpekler için toksik değildir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
306
194
93
88
84
82
65
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın