Görüş Bildir
Haberler
Ev Sahiplerine Yeni Vergiler Geliyor

Ev Sahiplerine Yeni Vergiler Geliyor

silviya alaskarova
07.08.2014 - 14:23 Son Güncelleme: 07.08.2014 - 15:14

Ev Sahiplerine Yeni Vergiler Geliyor

Ev sahiplerine yeni vergiler geliyor

Kentsel rantların önüne geçmek için yeni bir çalışma başlatıldı. İmar geçen yerlerde değeri artan arsa ve araziler için değer artış kazancı vergisi istenecek.

Maliye Bakanlığı, belediyeler, Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü gibi kurumlar şehirlerde imar geçen yerler için ortak çalışma yapacak.Maliye, belediyeler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan elemanlardan oluşan bir tim kurulacak.İmar geçen yerlerde değeri artan arsa ve araziler için değer artış Kazancı vergisi istenecek.

Değer artış kazancı istenecek

Kayıtlı ekonomiye geçiş eylem planı güncelleniyor. Bu çerçevede gelecek 3 yılda hangi alanlarda denetimlerin yoğunlaştırılacağı belli olmaya başladı. Öncelik kentsel rantların vergilendirilmesi, inşaat, turizm ve sağlık gibi sektörlere verilecek. Kentsel rantlardan elde edilen gelirlerin vergilendirilmesi çeşitli defalar gündeme getirildi.

Vergi belirlenecek

İstisna tutarının da 9 bin 700 lira lira olduğu hesabıyla, kalan 72 bin 300 lira üzerinden kişi hangi gelir vergisi dilimine giriyorsa bu dilim üzerinden vergisini ödeyecek. Mevcut sistemde de yasada öngörülen süreden önce bir ev, arsa elden çıkarılırken üretici fiyatlarındaki artışının yüzde 10 ve üzerinde olması halinde istisna bedeli uygulanıyor ve bunun üzerinden vergi ödenmesi isteniyor. Maliye şimdi bu takibi daha sıkı yapacak.

Kaynak: http://www.afyonkarahisar.com.tr/habe...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0