Eşinin Öldüresiye Dövdüğü İranlı Kadının Hikayesi: İdamdan Kaçtı, Şiddetten Kaçamadı
Türkiye'ye 2015 yılında geldikten sonra Adana'da tanıştığı Zülküf Coşkun ile hayatını birleştiren İranlı Galavizh Ayoubi Amirabad, bu evlilikten bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Daha önceki evliliğinden de bir kız çocuğu olan Amirabad ve Coşkun, ilerleyen yıllarda şiddetli geçimsizlik yaşamaya başladı.
Yaklaşık 1 aydır eve gelmediği belirtilen Zülküf Coşkun, 14 Nisan günü Yüreğir ilçesi Atakent Mahallesi'ndeki eve geldi. Coşkun, eşi Amirabad’a saldırarak dövmeye başladı. Amirabad'ı dakikalarca tokatlayıp, yerde tekmeleyen Coşkun, o anları cep telefonu kamerasıyla kaydeden eşinin ilk evliliğinden olan kızı A.F.J.'ye (16) de tehditler savurdu.
Görüntüleri sosyal medya hesabı üzerinden 'Lütfen bize yardım edin' notuyla paylaşan A.F.J., annesi ve kendisinin 2 yıldır şiddete ve tehdide maruz kaldığını belirtti. Görüntülerde saldırganın Amirabad'ı dakikalarca dövdüğü, A.F.J.'ye, 'Seni yok edeceğim' diye tehdit savurduğu, eşine 'Ben var ya seni öldürsem de ceza yemem. Benim yiyeceğim ceza 3-5 ay haberin olsun. Her şeyi göze alıyorum ben. 5 sene de 10 sene de yatsam göze alıyorum' dediği görüldü.
Tutuklandı
Olayın ardından polis, Zülküf Coşkun’u yakalamak için çalışma başlattı. Kimliği ve adresi tespit edilen Coşkun, kısa sürede gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Zülküf Coşkun, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece 'kasten yaralama' suçundan tutuklandı.
"İdamdan kaçtı"
Ülkesinde kadın hakları savunucu, aktivist olduğunu ve yayımladığı kitapları gerekçe gösterilerek, hakkında açılan dava sonucunda idam cezasına çarptırıldığını iddia eden Galavizh Ayoubi Amirabad’un avukatı Oya Tekin ise, 'Kadın aktivist olduğu için eylemlere katılmasıyla yargılama ve idam cezasına çarptırılma süreci var. Bu idamın infazı kararından kaçıp, Türkiye'ye geliyor' dedi.
"Bu kadar duygu yalan olabilir mi?"
Türkiye’ye geldiği ilk yıllarda Zülküf Coşkun ile tanıştıklarını ve güzel bir ilişkileri olduğunu kaydeden Amirabad, daha sonra her şeyin değiştiğini belirtti.
Önceki yıllarda eşinin kendisine sürekli romantik sürprizler yaptığını ve elindeki aşk kitabını kendisine Sevgililer Günü hediyesi olarak verdiğini dile getiren Amirabad, “Kitaba, 'Seni gördüğüm gün, doğdum, 3 yaşındayım’ yazmış. Bana sürekli beni ne kadar sevdiğini söylerdi. ‘Sen benim her şeyimsin’ derdi. Ben de onun aşkına güvendim, inandım. Hala düşünüyorum; Bu kadar duygu yalan olabilir mi? Bu kadar tiyatrocu insan olabilir mi? Hala şoktayım, inanamıyorum” dedi.
"Bahçeye mezarımı kazdı"
Zülküf Coşkun’un kendisine sürekli güzel sözler söylediğini, evliliklerinin ilk yılında devamlı gezdiklerini ve ilgi gördüğünü kaydeden Amirabad, maddi durumunun kötüleşmesinin ardından eşinin kendisine olan tavrının değiştiğini belirtti. Aşkın bittiğini ve şiddetin başladığını ifade eden Amirabad, şunları anlattı:
“Dövmek için hep bir bahanesi oluyordu. Beni kaç kere dövdüğünü saymayı bıraktım. Bahçeye mezarımı kazdı, öldürmek istedi. Şikayetçi oldum ama sonra geri çektim. Üniversitede geçmişte öğretmenlik yaptığım için insanlar verilen fırsatlarla iyileşebilir diye düşündüm. Olmadı, alkolü ve aldatmayı bırakmadı. Hayatımızı bu hale getirdi. İki duygu var içimde. Birincisi, bu kadar duygunun yalan olamayacağı, ikincisi ise bunun onun tiyatrocu olduğu. 50 yaşındaki bir arkadaşım bu hediye kitabı okuyunca bana ‘bu yazılar bana yazılsa aşık olurdum’ demişti.'
Yorum Yazın
Neymiş mesele? Daha önce de dediğim gibi, çok bariz absürt istisnalar hariç, böyle orospu çocukları kadınların karşısına topla tüfekle değil, bu hikayedeki g... Devamını Gör
evlenmeden önce benim her şeyim, nefesim, canım diyen üstüne titreyen adamlar ne hale geliyor. kime güvenelim inanalım. bundan birkaç yıl önce birisi de bana... Devamını Gör
Senin için ölürüm diyen kişi sonra yaşanan olaylarda bu ölüm kelimesini ya sana karşı kullanır ya da terk edersen kendini öldürmekle tehdit ederek duygusal ş... Devamını Gör
sen kalk iranda kadın aktivisti ol Türkiyede koca şiddeti gör. kadının ne kadar idealist olduğunun düşünce gücü olduğunun hiç bir önemi yok demek ki iş er... Devamını Gör