Görüş Bildir
Haberler
Erken Beyazlayan Saçlara Kalıcı Saç Boyası Önerisi

Erken Beyazlayan Saçlara Kalıcı Saç Boyası Önerisi

Sen de Yap
13.01.2015 - 11:06 Son Güncelleme: 13.01.2015 - 11:09
İçeriğin Devamı Aşağıda

Erken Beyazlayan Saçlara Kalıcı Saç Boyası Önerisi

İlk olarak şunu söylemeliyim, beyazlayan saçlara çözüm olarak mucize bir bakım yöntemi veya ilaç bulunmuyor. Saçların beyazlamasındaki en büyük etken, aynı saç dökülmesinde olduğu gibi genetik faktörler. Kalıtsal nedenler dışında kalan %5’lik oran ise kişinin uzun dönem strese maruz kalması, bazı vitamin eksiklikleri ve çeşitli hastalıklar sonucunda görülüyor. Saçlarınız vücudunuzda herhangi başka bir belirti olmadan beyazlıyorsa bunun nedeni %99 genetik mirasınız ve yaş almanızdır. Ancak bazı doğal ürünleri kullanarak beyazlama sürecini yavaşlatabilir ve saçlarınızın daha sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz.

Bazı markalar ve ilaç üreticileri tersini iddia etse de beyazlamış saç telinin eski rengine tekrar kavuşmasını sağlayan bir ilaç veya yöntem şu gün itibariyle bulunmuş değil. Genel olarak kullanılan yöntemler geçici saç boyaları, kına benzeri organik saç renklendiriciler ve kalıcı kimyasal saç boyasından başka bir şey değil.

Beyazlayan Saçlar ve Beslenme

Eğer saçlarınız beklediğinizden daha erken beyazlamaya başladıysa bazı vitamin ve mineralleri eksik alıyor olabilirsiniz. Örneğin B12 vitamini eksikliği çocuklarda dahi saç beyazlamasına neden olabilir. Folik asit eksikliği ise proteinin vücut tarafından işlenmesinde sorunlara yol açarak saçların erken beyazlatabilir. Erken saç beyazlamasını engellemek için tavsiye edilen diğer vitamin ve mineraller ise biotin, çinko ve inositol’dür. Bunları günlük beslenme programınıza eklyerek kötü beslenme nedeniyle oluşan erken beyazlamadan korunabilirsiniz.

Kaynak: http://www.youtube.com/watch?v=QtkL9T...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın