En İyi Pazarlama Yöntemlerinden Biri Olan Video İçerikleri Oluştururken Dikkat Etmeniz Gerekenler
Dijital pazarlama yapmak isteyenler için mükemmel bir seçenek!
Ürünlerinizi veya sunduğunuz hizmeti pazarlamak için seçebileceğiniz en etkili yöntemlerden biri video içerikleridir.
Öyleyse neden herkes video içerik oluşturmayı denemiyor?
1. Hedef kitlenizi belirleyin.
2. İletmek istediğiniz mesaj çok açık olmalıdır.
3. Gerçekçi bir bütçe belirlemeniz gerekir.
4. Senaryonuzu yazdıktan sonra tekrar tekrar gözden geçirmelisiniz.
5. Videonuzda markanızı temsil edecek öğelerini belirlemelisiniz.
Videonuzda ürünlerinizi tanıtırken markanızı diğerlerinden ayıran öğeleri düşünmeli ve bunları videonuzda kullanmalısınız. Videonuzun daha ilgi çekici olması için öncelikle markanızın ürünün içinde bulunduğu bir hikaye yaratıp videonun sonunda markanızın internet sitesini veya sosyal medya hesaplarını belirtebilirsiniz.
6. Videonun ilk sekiz saniyesi çok önemlidir.
Her şeyin hızla değiştiği ve sosyal medyanın oldukça popüler olduğu günümüz dünyasında insanların ortalama dikkat süresi 8 saniyedir. Bu yüzden, videonun ilk sekiz saniyesinde izleyicilerin dikkatini çekmeniz gerekir. İzleyicilerin merakını ilk 8 saniyede ne kadar uyandırabilirseniz videonuz o kadar etkili olacaktır. Videoda bir hikaye anlatıyorsanız hikayeyi ortasından başlatarak merak duygusunun artmasını sağlayabilirsiniz.
7. Videonuzun uzunluğunu belirlemelisiniz.
Videonuzun uzunluğuna karar verirken rakiplerinizin videolarını inceleyebilir veya en çok izlenen video içeriklerinin uzunluklarını analiz edebilirsiniz. Video çok uzun olursa izleyiciler muhtemelen tamamını izlemeden kapatacaktır. Videonuzun uzunluğuna karar verirken aşağıdaki bilgileri göz önünde bulundurabilirisiniz:
Bir video 60 saniyeden kısaysa izleyicilerin %68'i videoyu sonuna kadar izleyecektir.
Bir video 20 dakikadan uzunsa, izleyicilerin yalnızca % 25'i videoyu bitirir.
Genellikle 2-4 dakika uzunluğundaki videolar en iyi performansı gösterir ve sonuna kadar daha fazla kişinin izlemesi sağlanır. Fakat videonuz hedef kitlenizin ilgisini çok çekerse videonun uzunluğu çok önemli bir faktör olmayabilir.
8. Özgün bir senaryo oluşturmalısınız.
Videonuzun senaryosunu yazarken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta senaryonun özgün ve net olmasıdır. İzleyiciler özgün videolara daha çok ilgi gösterecektir. Videonuzun net ve markalarınız hakkında açık bilgi vermesi de markanıza daha çok güvenmelerini sağlayacaktır.
9. Videonuzu çekmeden önce sahneleri planlamalısınız.
Videoyu çekmeden önce senaryonuzdaki her sahneyi basit çizimlerle belirlemek tüm ekibinizin yapılacakları daha iyi anlamasını sağlayacaktır. Senaryoyu okurken ışığın açısı, videonun çekileceği mekan veya kullanılacak araçlar gibi konulara karar veremeyebilirsiniz. Senaryoyu görselleştirmek ilerleyen aşamaları tam olarak belirlemenize ve daha hızlı ilerlemenize yardımcı olacaktır.
10. Çekim için unutmamanız gereken her şey için bir liste oluşturmalısınız.
Senaryoyu görselleştirdikten ve ihtiyacınız olan ekipman ve çekim açılarına karar verdikten sonra tüm bunları bir liste haline getirmelisiniz. Böylece hiçbir şeyi gözden kaçırmazsınız ve işleriniz çok daha hızlı ilerler.
11. Videonun yapım aşamaları için bir program oluşturmalısınız.
Önceki maddelerde bahsettiğimiz noktalardan sonra sıra yapım aşamaları için bir program oluşturmaya geliyor. Bu programda videonuzu ne zaman ve nasıl bir mekanda çekeceğinizi belirtmelisiniz. Ayrıca, çekimde yer alacak herkesin iletişim bilgilerini ve kullanacağınız ekipmanları da programda belirtmelisiniz. Böylece, değişikler yapıldığında bunları kontrol etmeniz çok daha kolay olacaktır. Programı oluşturduktan sonra takım arkadaşlarınızla bu program üzerinde düzenlemeler yaparak herkesin uyabileceği bir hale getirebilirsiniz.
12. İhtiyacınız olduğunu düşündüğünüzden daha uzun bir zaman seçin.
Özellikle video içerik üretmeye yeni başlıyorsanız karşınıza aksiliklerin çıkması veya bir aşamanın beklediğinizden daha uzun sürmesi ihtimalini göz önünde bulundurarak videonun yapım aşamaları için gerektiğini düşündüğünüzden daha uzun bir zaman aralığı belirlemelisiniz.
13. Doğru konumu seçmelisiniz.
Çekimi yapacağınız yere karar vermek özellikle bütçeniz için oldukça önemlidir. Senaryonuz tamamen hazır olduktan sonra videonuza ve senaryonuza en uygun olan mekanı bulmalısınız. Mekanı seçerken ulaşım masraflarını, çekim saatini ve mekanın çekime uygunluğunu göz önünde bulundurmalısınız. Örneğin, videonuzu bir stüdyoda çekerseniz ekipmanları açık alanda olduğu gibi taşımınıza gerek kalmayacaktır.
14. Çekimden önce seçtiğiniz mekanı görmeye gitmelisiniz.
Çekim gününüzden önce mutlaka çekim yerinizi ziyaret etmelisiniz. Bir stüdyoda çekim yapmaya karar verseniz bile, üzerinde çalıştığınız alanı tam olarak anlamak için orayı görmeniz gerekir. Bu doğru çekim planını hazırlamanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca, videonuzda bulunmasını istediğiniz her şeyi bu mekanda çekip çekemeyeceğinizi anlamanızı sağlayacaktır.
15. Hangi ekipmanlara ihtiyacınız olduğunu belirlemelisiniz.
Çekim listenizdeki her sahne için tam olarak hangi ekipmana ihtiyacınız olacağını çekime başlamadan önce bilmeniz gerekir. Örneğin, hangi sahneler için hangi lenslere ihtiyacınız olduğunu planınızda belirtmeniz gerekir. Aksi takdirde ya çekim aşamanız çok uzar ya da sahneleri tam olarak istediğiniz şekilde çekemeyebilirsiniz.
16. Sahip olduğunuz ekipmanları kontrol etmelisiniz.
Tüm çekimleriniz için ihtiyaç duyacağınız ekipmanları listeledikten sonra, sahip olduklarınızı kontrol etmelisiniz. Birden fazla departmanı olan daha büyük şirketlerin farklı departmanlarında bulunan tüm ekipmanlar hatırlanmayabilir. Bunları yeni bir ekipman almadan önce kontrol etmek bütçeniz için yararlı olacaktır. Ayrıca, kırıldığını veya bozulduğunu fark etmediğiniz ekipmanlarınız olabilir ve bunları çekimden önce kontrol etmezseniz çekim sırasında sorun yaşayabilirsiniz.
17. Profesyonel bir ekiple çalışmalısınız.
Videonuzda oyunculuk yeteneği iyi olan kişilerle çalışmanız özellikle bir hikaye anlatıyorsanız videonuzun çok daha profesyonel görünmesini sağlayacaktır. Bütçeniz profesyonel oyuncularla çalışmanıza izin vermiyorsa bu konuda iyi olduğunu düşündüğünüz kişilerle çalışabilir veya markanızı yaratan, şirketinizde çalışan ve bu işte profesyonel olan kişilerle videonuzu çekebilirsiniz. Önemli olan, videonuzda yansıtmak istediğiniz duyguyu tam olarak yansıtabileceğiniz kişileri seçmektir.
18. Bir iletişim listesi oluşturun.
Çekim aşamasındaki en önemli konulardan biri ekip içindeki kişilerle hızla iletişim kurabilmenizdir. Ekibinizdeki herkesin iletişim bilgilerini ve görevlerini içeren bir liste oluşturmalısınız. Böylece, bir sorunla karşılaştığınızda kiminle konuşmanız gerektiğini de hızla görebilirsiniz.
19. Prova yapmayı es geçmemelisiniz.
Senaryonuzu, çekim listenizi, programınızı ve iletişim listenizi tamamladıktan sonra neredeyse hazırsınız demektir. Bu aşamalardan sonra prova yapmanız gerekir. Videonuzda yer alacak oyuncularla daha öncesinde prova yapmak ve senaryoyu tartışmak gerekir. Böylece, dikkat edilmesi gereken noktaları ve iletilmesini istediğiniz duyguları konuşabilirsiniz.
20. Video içeriklerin pazarlamadaki önemini unutmamalısınız.
Video içerik hazırlarken birçok aşama olduğundan bir noktada motivasyonunuzu kaybedebilirsiniz. Fakat, video içeriklerin ne kadar etkili bir pazarlama yöntemi olduğunu unutmayın:
Pazarlamacıların %97'si video içeriklerin, kullanıcıların ürün veya hizmetlerini daha iyi anlamasına yardımcı olduğunu söylüyor.
% 76'sı video pazarlamanın satışlarını artırmalarına yardımcı olduğunu söylüyor.
Pazarlamacıların% 80'i video içeriklerin, ziyaretçilerin internet sitelerinde kalma süresini artırdığını söylüyor.
Dikkat edilmesi gereken noktalara göz attığımıza göre artık başarılı bir video içeriği oluşturmanın tam zamanı!
Video içerik oluştururken dikkat edilmesi gereken noktalara göz attık. Artık, bunun sizin için uygun bir yöntem olur olmadığına karar verebilirsiniz. Video içerikler, potansiyel müşterilerinizin markanızı daha yakından tanımasını sağlayacaktır. Videolar son zamanda dijital pazarlamada kullanılan en etkili yöntemlerden biri.
Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın