Görüş Bildir
Haberler
Ekvador’da Deprem Bilançosu Artıyor, Umutlar Tükeniyor...

Ekvador’da Deprem Bilançosu Artıyor, Umutlar Tükeniyor...

FreiGeist
20.04.2016 - 09:45 Son Güncelleme: 20.04.2016 - 10:18

Cumartesi günü Güney Amerika ülkelerinden Ekvador'u sarsan 7,8 büyüklüğündeki depremde ölenlerinin sayısının 525’e çıktığı açıklandı. 2 bin 560 kişinin yaralandığı ülkede bin 700 kişi de kayıp. Depremde evsiz kalanların sayısı da oldukça yüksek. Yetkililer en az 20 bin kişinin spor salonları ve barınaklarda kaldığını duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ekvador İçişleri Bakan Yardımcısı Diego Fuentes, Cumartesi günü ülkenin kuzeybatı kıyı kesiminde gerçekleşen depremin bilançosunu açıkladı.

Depremin ardından ilk kez Ekvadorlu yetkililer bulunamayan insanların sayısı hakkında rakam vermiş oldu

Depremin ardından ilk kez Ekvadorlu yetkililer bulunamayan insanların sayısı hakkında rakam vermiş oldu

Başkent Quito’da gazetecilerin karşısına geçen Fuentes, “Şimdiye kadar kayıp olduğu bildirilen 2 bin kişiden 300’ünü bulabildik. Şu ana kadar 480 kişi öldü, yaklaşık 2 bin 560 kişi de yaralı” demişti.

Yeni açıklamayla ölü sayısının 525'e yükseldiği duyuruldu

Ulusal Savcılık Bürosu'nun bugün yaptığı açıklamada ayrıca, kayıplar arasında 11 de yabancı olduğu bildirildi. Yetkililerin açıklamasına göre, yabancı olmadığı düşünülen 15 kişinin kimliği ise henüz belirlenemedi

Arama-kurtarma çalışmalarının aralıksız sürüyor...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diğer yanda arama kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürse de, depremin üzerinden vakit geçtikçe göçük altındakileri canlı kurtarma ümitleri azalıyor.

Sarsıntı Peru ve Kolombiya'da da hissedildi

Sarsıntı Peru ve Kolombiya'da da hissedildi
pbs.twimg.com

Ülkenin Büyük Okyanus kıyısı bölgesinde büyük hasara yol açan depremde en fazla hasar gören yerler, Manta, Portoviejo ve Guayaquil oldu. Sarsıntı, komşu ülkeler Peru ve Kolombiya’da hissedildi.

Deprem anı kameralara böyle yansımıştı

Ülke genelinde hidroelektrik barajlar ve petrol hatları önlem olarak kapatıldı. Depremin ardından ayrıca Avrupa Birliği’nin yanı sıra aralarında Venezuela, Kolombiya, Peru ve Meksika’nın da bulunduğu çok sayıda ülke ve uluslararası kuruluş, Ekvador’a yardım gönderdi.

AJT, AFP ve euronews

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
63
24
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın