Dünya Yeni Salgın Paniği ile Alarma Geçti: Türkiye için Acil Önlem Çağrısında "10 Milyon İnsan Ölecek" Denildi
Dünya Yeni Salgın Paniği ile Alarma Geçti: Türkiye için Acil Önlem Çağrısında "10 Milyon İnsan Ölecek" Denildi
Bilim insanları, Avrupa, Amerika ve Türkiye'yi hedef alan bir 'acil durum' uyarısıyla harekete geçti. Potansiyel bir salgının 2050 yılına dek 10 milyon kişinin hayatını kaybetmesine yol açabileceği belirtildi. Bu durum, küresel toplulukların acilen önlem almasını gerektiren bir durum olarak görülüyor. Bu tahminler, insanlık tarihindeki en büyük felaketlerden birine dönüşebilecek bir durumu işaret ediyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Yeni bir salgının dünya genelinde etkisini henüz atlatmışken, araştırmacılar uygulamaların gevşetilmesi konusunda uyarıyorlar.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Doğanın devam eden tahribatı, yeni salgınların kaçınılmazlığını ortaya koyuyor. Yeni bir araştırma, 2050 yılına kadar potansiyel bir salgının 10 milyon insanın hayatını alabileceğini gösteriyor.
2023 Mayıs'ında Londra'da gerçekleştirilen Dünya Tarımında Şefkat etkinliği, bilim insanları, politika yapıcıları ve çiftçileri, sektörün karşı karşıya olduğu zorlukları ve insan sağlığına yönelik olası tehlikeleri tartışmak üzere bir araya getirdi.
Fabrika çiftçiliğinde antibiyotik kullanımının, tüketilen etler aracılığıyla insanlarda potansiyel bir problem oluşturduğu belirlendi.
Antibiyotiklerimizi Kurtarma İttifakı'nın bilimsel danışmanı Cóilín Nunan, euronews.green'e konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Hayvanların fabrika çiftliklerinde sıkışık yaşam koşulları, hijyenin düşüşüne ve hastalıkların hızla yayılmasına yol açıyor.
Bu durum, antibiyotiklerin yoğun kullanımını beraberinde getiriyor. Dünya Sağlık Örgütü, antimikrobiyal direnci "sessiz bir salgın" ve en ciddi 10 küresel halk sağlığı tehdidi arasında gösteriyor.
Tarımda antibiyotiklerin aşırı kullanımı, bakterilerin ilaçlara karşı direnç geliştirmesine ve bu direncin besin zinciri aracılığıyla insanlara ulaşmasına neden olabilir.
Euronews.green'e göre Nunan, "Bakterilerden bazıları direnç geliştirdiyse, bu bakteriler antibiyotikten etkilenmez ve insandan insana, hayvandan hayvana veya hayvandan insana yayılarak çoğalmaya devam edebilir" dedi.
Nunan'ın belirttiği gibi, antibiyotiklerle beslenen hayvanların bağırsaklarında, kesim esnasında dirençli bakterilerin meydana gelebileceği bir durum söz konusu.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın
Bi ölsek de kurtulsak a.q biz hangi çağa denk geldik böyle. Tarihe tanıklık etmek için gelmişiz yemin ediyorum. Görmediğimiz, yaşamadığımız şey kalmadı. Zate... Devamını Gör
10 ölür 50 doğar bişey olmaz aq