Görüş Bildir
Haberler
Dünya Kupası Tarihinin En Erken Golü Christian Benteke'den Geldi

Dünya Kupası Tarihinin En Erken Golü Christian Benteke'den Geldi

Belçikalı futbolcu Christian Benteke, Cebelitarık karşısında 8,1'inci saniyede attığı golle Dünya Kupası tarihinin en erken golüne imza attı. Önceki rekor, 1994 Dünya Kupası Elemeleri'nde San Marino adına İngiltere ağlarını 8,3'üncü saniyede sarsan Davide Gualtieri'ye aitti. Eski milli futbolcu Hakan Şükür ise 2002 Dünya Kupası'nda Güney Kore'ye 10,8'inci saniyede attığı golle Dünya Kupası finallerinin en erken golünü kaydetmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

FIFA 2018 Dünya Kupası Elemeleri H Grubu 3. maçında Belçika, Cebelitarık deplasmanına konuk oldu. 

Grupta 2'de 2 yapan Belçika, puansız rakibi karşısında golü çok erken buldu. İngiltere Premier Lig ekiplerinden Crystal Palace takımında forma giyen Christian Benteke, 8,1'inci saniyede attığı golle Dünya Kupası tarihinin en erken golünü kaydetti. 

Christian Benteke, daha önce San Marinolu Davide Gualtieri'ye ait rekoru 0,2 saniye geliştirmiş oldu.

Uluslararası müsabakalarda tüm zamanların en erken golü ise Galatasaray forması giyen Alman futbolcu Lukas Podolski'den gelmişti. Alman yıldız, hazırlık maçında Ekvador karşısında 6. saniyede ağları sarsmıştı.

Benteke'ye rekor kırdıran gol

Belçika'nın 6-0 kazandığı maçta Benteke, kırdığı rekorun dışında 55. dakikada hat-trick yaparak da maça damga vurdu. Bu skorla Belçika gruptaki puanını 9'a yükseltirken Cebelitarık puansız kaldı.

UEFA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
33
12
8
8
4
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Şöyle Dünya Kupası tarihi değildir o gol. Dünya Kupası eleme tarihidir.

Emre ç

Biz cebelitarık'la oynasaydın berabere kalır mıydık acaba ?