Görüş Bildir
Haberler
Dünya Kupası'nda Golü Teknoloji Verecek

Dünya Kupası'nda Golü Teknoloji Verecek

Ulaş
03.06.2014 - 20:32

Dünya Kupası'nda Golü Teknoloji Verecek

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Brezilya’da düzenlenecek 2014 FIFA Dünya Futbol Şampiyonası‘nda kullanacağı GoalControl 4D sistemi ile hakem hatalarını azaltacak.

Bir Alman şirketi tarafından geliştirilen GoalControl 4D sistemi, geçen yıl düzenlenen Konfederasyon Kupası’nda denendi ve olumlu sonuçlar alındı. Topun kale çizgisini geçip geçmediğini milimetrik olarak hesaplayabilen sistem, kale arkaları ve sahanın çeşitli yerlerine yerleştirilen yüksek çözünürlükteki 14 kamera ile çalışıyor.

Kameralar, topun yerini her an belirleyerek, X, Y ve Z koordinatlarını hesaplayabiliyor. Top kale çizgisini geçtiği an, 1 saniyede hakemin kolundaki saate uyarı mesajı gidiyor. Bu sayede hakem, topun kale çizgisini geçip geçmediğin, gol olup olmadığını kesin olarak öğrenebiliyor.

FIFA Başkanı Sepp Blatter, yeni geliştirilen sistemle futbolun daha adil bir spor olacağını söyledi. Firmanın Genel Müdürü Dirk Broichhausen ise futbolda bundan sonra soru işaretlerinin ortadan kalkacağını belirterek şunları ekledi: “Sistem, ideal gerekçelerle ortaya çıktı. Futbolun daha adil olması gerektiğini düşündük. Bu düşünce bizim çıkış noktamız oldu.”

  • Stuff
Kaynak: http://www.stuff.com.tr/2014/06/dunya...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0