Görüş Bildir
Haberler
Portekiz'de Ulusal Yas

Portekiz'de Ulusal Yas

Batuhan
05.01.2014 - 11:39

Portekiz'de Ulusal Yas

Efsane futbolcu Eusebio'nun ölümünün ardından Portekiz'de ulusal yas ilan edildi.

Portekiz hükümeti basın sözcüsü Luis Marques Guedes, yaptığı açıklamada, Eusebio'nun 71 yaşında hayatını kaybetmesinin ardından ülkede 3 günlük ulusal yas ilan edildiğini belirtti.

Portekiz Cumhurbaşkanı Anibal Cavaco Silva, Eusebio'nun ölümünden dolayı duyduğu üzüntüyü belirtirken 'Portekiz, aziz evlatlarından birini kaybetmiştir' ifadesini kullandı.

Başkent Lizbon'da Eusebio'nun ölüm haberinin ardından tüm bayraklar yarıya indirilirken, vatandaşlar yıldız futbolcunun uzun yıllar forma giydiği Benfica takımının Luz Stadyumu önünde bulunan heykeline çiçekler bıraktı.

Portekiz Futbol Federasyonu ise ligde oynanacak tüm maçlar öncesinde Eusebio için bir dakikalık saygı duruşu yapılacağını açıkladı.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/portek...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünya Futbolunun Acı Kaybı

Portekiz ve Dünya futbolunun efsane isimlerinden biri olan Eusebio, 71 yaşında hayatını kaybetti

Portekiz'in futbol efsanelerinden Eusebio da Silva Ferreira, bu sabaha karşı vefat etti. Efsane ismin son yıllarda kalbinden problemler yaşadığı belirtilirken, bu sabaha karşı TSİ 05:30 sularında kalbinin durması sonucu vefat ettiği belirtildi.

EUSEBİO KİMDİR?

'Kara Panter' lakaplı 71 yaşındaki Eusebio Portekiz’in efsanesi... Dünya futboluna ismini altın harflerle yazdırmış bir fenomen. Benfica formasıyla kazandığı 11 lig şampiyonluğunun yanı sıra üst üste 2 kez de Şampiyon Kulüpler Kupası zaferi yaşamıştı. Benfica ile çıktığı 301 maçta 317 gol atarak ulaşılması güç bir istatistiğe imza atan Eusebio, Portekiz’e altın çağını yaşatmıştı. Onun önderliğindeki Portekiz, Dünya Kupaları’ndaki en başarılı dönemini yaşamış, 1966’da Dünya 3.lüğüne ulaşmıştı.

Habertürk

Kaynak: http://spor.haberturk.com/futbol/habe...

Cristiano Ronaldo da Eusebio'nun ölümü üzerine Twitter'dan biri fotoğraf paylaşıp, "Huzur içinde uyu" mesajını düştü.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0