Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Bira Hakkında Muhtemelen Bilmediğiniz 11 Köpüklü Bilgi
Bira hakkında en ilginç, en eğlenceli bilgilerle karşınızdayız! 🍻
1. Biranın tarihi çok eskilere dayanıyor. Yapılan araştırmalara göre M.Ö. 9500 yıllarında Neolitik Çağ’da bulunan en eski hazır içeceklerden biridir. Hatta araştırmalar biranın ilk kalıntılarının bu topraklarda oldugunu göstermektedir.
2. Ortaçağ'da bira tüketiminin, su tüketiminden fazla olduğu söyleniyor; çünkü biranın hastalık, virüs ve bakterileri öldürdüğüne inanılıyor.
Sağlığınıza! 🍺
3. Dünyada en çok bira tüketimi yapılan ülke tahmin edildiği gibi Almanya değildir. Kişi başına en çok bira tüketilen ülke Çek Cumhuriyetidir. Avusturalya 2, Almanya 3. sıradadır.
Pilsen, Çek Cumhuriyeti'nin birayla ünlü bir şehridir ve 'pilsen' biraların adı buradan gelmektedir. ☺️
4. İsviçreli (evet gerçekten İsviçreli) bilim insanlarının yaptığı çalışmaya göre; bira içmek, insanları daha da sosyalleştiriyor ve birlikte daha mutlu sohbetlerin gerçekleşmesine ön ayak oluyor.
Muhabbetin tadı birayla çıkıyor! 🍻
5. Köpük biranın daha uzun süre soğuk kalmasını sağlıyor ve manto görevi görüyor.
Biranın köpüğünü fazla görünce yüzünü ekşitenlere selam olsun!
6. İdeal köpüğe ulaşmak için bira 45 derecelik açıyla bardağın kenarından akması sağlanarak doldurulur.
Gerçek bir bira tutkununu, bira bardağını tutuş açısından tanıyabilirsiniz! 😎
7. Bira raflarda uzun süre dayanması için ısıl işlem uygulanan bir içecektir. Biranın raf ömrü ne kadar kısaysa, o kadar taze demektir. Bu nedenle raf ömrünün kısa olması biranın tazeliği göstermektedir.
Her şey gibi biranın da doğalı, katkısızı, tazesi makbul!
8. Bira böbrek taşlarını düşürmeyi daha da kolaylaştırır bilgisi ise bir şehir efsanesinden çok daha öte bilimsel bir çalışma...
Amerika Epidemiyoloji Dergisi'ne göre günde bir şişe bira tüketimi böbrek taşı riskini %40 oranında azaltıyor. 😇
9. "Bira göbek yapar’’ söylemleri dedikodudan ibarettir. Rakı, Vodka gibi alkollü içecekler biradan daha fazla kaloriye sahiptir.
Biranın yanında yenen kuruyemiş, patates cipsi gibi atıştırmalıklar yüksek kalori oluşturur; aman diyelim!
10. Birayı bardağa doldurduktan sonra ‘’bardak temizse’’ içilen her yudumda bardak çeperlerinde şerit halinde köpük izi kalır. Eğer kirlilik varsa, köpük iç yüzeyde rasgele dağılım gösterir ya da hiç köpük izi oluşmaz
Demek ki neymiş; dışarıda bira içerken bardak çeperlerine dikkat!
11. 2007 yılından bu yana her yıl, ağustos ayının ilk cuma günü, biranın var oluşu tüm dünyada kutlanıyor!
Uluslararası Bira Günü'nün çıkış amacı; arkadaşlarla toplanıp biranın tadını çıkarmak; birayı üreten ve servis eden kişileri ve tüm ülkelerin biralarını kutlamak. 💛🍺
Yorum Yazın
Fahiş vergilere isyan edip evde kitle çeşit çeşit birasını kendisi hazırlayan bira emekçilerine selam olsun! Not:Stout spor
Türkiyede bira çok pahalı içemiyoruz.
Yarısından çoğu vergi. Bir bira da devlete ısmarlamadan kendine alamıyorsun. Gerçi bu vergiler olmasa o kadar imamın maaşı nasıl ödenecek?
#3 Editör, Pilsen değil Pilsner, pilsen olsa duramazdın... :D