Görüş Bildir
Haberler
Dünya Akademisyenlerinden De Türkiye Bildirisi

Dünya Akademisyenlerinden De Türkiye Bildirisi

Kaos Sylmz
15.01.2016 - 18:11

Dünya Akademisyenlerinden De Türkiye Bildirisi

Dünyaca ünlü akademisyenler, 'IŞİD'e yardım ve yataklığa son! Kürtleri ezmeyi ve katletmeyi durdurun!' başlığıyla bir bildiri yayımladı.

RADİKAL - Türkiye'de akademisyenlerin, 'Bu Suça Ortak Olmayacağız' bildirisinin yankıları sürüyor. Aralarında Noam Chomsky, Michael Löwy, Tarık Ali, Bertell Ollman, Michael Lebowitz, Vijay Prashad, Neil Faulkner, Robert Brenner, Nancy Holmstrom, Joan Cocks, Suzi Weissmann, Fred Moseley'in de bulunduğu dünyaca ünlü akademisyenler, 'IŞİD’e yardım ve yataklığa son! Kürtleri ezmeyi ve katletmeyi durdurun!' başlığıyla bir bildiri yayımladı.

CNN Türk'ün haberine göre Türkiye'nin Kürt politikası ve IŞİD'le ilişkisinin sert bir dille eleştirildiği bildiride, 'Bu bulgular, Türkiye hükümetinin IŞİD petrolünün Türkiye yoluyla pazarlanmasına izin vererek, topraklarının dünyanın her yerinden gelen militanlarca örgütün saflarına katılmak için geçiş yolu olarak kullanılmasına müsamaha göstererek, gerektiğinde IŞİD savaşçılarına güvenli bölge ve tıbbi bakım sağlayarak ve hem IŞİD’e hem de başka mezhepçi-tekfirci örgütlere silah sağlayarak IŞİD’e destek olduğu sonucuna işaret ediyor. Bunlar doğruysa ortaya çıkan sonuç, hükümetin, Ortadoğu halklarının ve hatta genel olarak dünya halklarının geleceğine tehdit teşkil eden bir siyasi hareketin işbirlikçisi olduğudur' ifadesi kullanıldı.

Bildiride Kürt illerindeki sokağa çıkma yasakları, şehirlerin elektrik ve iletişim olanaklarının kısıtlanması, yoğun nüfuslu yerleşimlerde, çocukların ve sivillerin de öldüğü özel harekat operasyonlarının düzenlenmesi sert bir dille eleştiriliyor.

'Bütün bu olanların sona ermesi gerekiyor, Türkiye hükümeti ateşle oynuyor' denilen bildiride, Türkiye'ye 'IŞİD'e desteğe ve Kürtlere baskıya son vermesi' çağrısı yapıldı. Bildiride, Türkiye'den iddiaların araştırılması için tanınmış aydınlardan, hukukçulardan ve demokratik hak savunucularından oluşacak bağımsız bir uluslararası soruşturma komisyonu oluşturması istendi.

Bildirinin imzacıları şöyle:

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/dunya/dunya...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın