Görüş Bildir
Haberler
Dört Eski Bakan Hakkındaki İddialar 24 Nisan'da Meclis'te Görüşülecek

Dört Eski Bakan Hakkındaki İddialar 24 Nisan'da Meclis'te Görüşülecek

Fatih UZUN
21.04.2014 - 21:45

Dört Eski Bakan Hakkındaki İddialar 24 Nisan'da Meclis'te Görüşülecek

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, dört eski bakan ile ilgili soruşturma önergelerinin 24 Nisan Perşembe günü TBMM Genel Kurulu’nda görüşüleceğini söyledi.

Mustafa Elitaş, “Eski bakanlar isterse konuşabilir. Ama konuşup konuşmayacaklarına dair şu ana kadar bize gelen bir şey yok” dedi. AKP, dört bakan hakkında tek bir soruşturma komisyonu kurulmasını düşünüyor. Bakanlar isterse Genel Kurul’da kendilerini savunacak. 10′ar dakikalık söz hakları bulunuyor. AKP, CHP’nin bakanlar hakkında ayrı ayrı verdiği önergeleri reddedecek. Böylelikle kendi önergeleri kabul edilecek. Daha sonraki süreçte 15 kişilik bir soruşturma komisyonu kurulacak. Bu komisyon, daha önce bu konuda hiç görüş belirtmemiş milletvekilerinden oluşacak. Bunun için Meclis Başkanlığı bir tarama yapacak.

CHP’nin verdiği 4, kendilerinin verdiği bir soruşturma önergesinin 24 Nisan Perşembe günü TBMM Genel Kurulu’nda görüşüleceğini ifade eden Elitaş, bir tek komisyon kurulmasını düşündüklerini söyledi. Önergelerin tümünün görüşülmesinin 8-10 saat süreceğini belirten Elitaş, her önergenin ayrı ayrı görüşülüp, ardından gizli oylama yapılacağını bildirdi.

Kurulacak 15 kişilik komisyonda AKP’ye 9, CHP’ye 4, MHP ve BDP’ye birer milletvekili düşüyor. 

  • zete.com
Kaynak: http://zete.com/dort-eski-bakan-hakki...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0