Görüş Bildir
Haberler
Donetsk Bağımsızlık İlan Ederek, Rusya'ya Bağlanmak İstedi

Donetsk Bağımsızlık İlan Ederek, Rusya'ya Bağlanmak İstedi

adem kara
13.05.2014 - 09:32

Pazar günü yapılan referandumu gerekçe gösteren Rusya yanlısı bölücü “Donetsk Halk Cumhuriyeti” yönetimi, Ukrayna’dan bağımsızlık ilan eden bildiriyi kabul ederek, Rusya’ya resmen bağlanma istediğini açıkladı. 

Rusya yanlısı ayrılıkçıların düzenlediği referandum sonucu Kiev’den tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk’te kutlamalar gece boyu sürdü.

Ukrayna hükümeti, Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri’nin yasal kabul etmediği referandumda sandığa gidenlerden yüzde 90’a yakını bağımsızlıktan yana oy kullanmıştı.

De facto cumhuriyetin yeni liderleri, referandumun ardından Rusya Federasyonu’na katılmak istediklerini ilan etti: “Donetsk Halk Cumhuriyeti, halkının taleplerine dayanarak ve tarihi adaletin tecellisini umarak; Rusya Federasyonu’ndan Donetsk Halk Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu’nun birleşimini kabul etmesini istemektedir.”

Donetsk ile birlikte önceki gün bağımsızlık refendumu düzenlenen Luhansk’ta da benzeri bir durum hakim. Her iki bölgede, önümüzdeki haftalarda Rusya Federasyonu’na katılım için ikinci kez halkoylamasına gidilmesi bekleniyor.

euronews

Kaynak: http://tr.euronews.com/2014/05/13/don...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0