Görüş Bildir
Haberler
Doğanşehir Esnaf Odaları Başkanı Rıfat Topal'dan İş Güvenliği Açıklaması

Doğanşehir Esnaf Odaları Başkanı Rıfat Topal'dan İş Güvenliği Açıklaması

Doğanşehir
25.04.2013 - 10:45 Son Güncelleme: 25.04.2013 - 12:14

Doğanşehir Esnaf Odaları Başkanı Rıfat Topal'dan İş Güvenliği Açıklaması

Doğanşehir İlçesi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Rıfat Topal, değişen kanun tasarıları ile ilgili olarak esnafların olumlu yada olumsuz etkilenmeleri konusunda bilgilendirmek amacıyla bir basın açıklaması yaptı. 6331 Sayılı İş...

Doğanşehir İlçesi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Rıfat Topal, değişen kanun tasarıları ile ilgili olarak esnafların olumlu yada olumsuz etkilenmeleri konusunda bilgilendirmek amacıyla bir basın açıklaması yaptı.

Doğanşehir Esnaf Odası'nda yapılan toplantıda, iş kanunu değişikliklerinin esnaf ve sanatkarları ilgilendiren

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda bilgilendirme yapıldığını söyleyen Rıfat Topal, esnafların yeni kanunları iyi takip ederek uygulamalarını istedi.

Topal, 'Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu 30/06/2012 tarihli ve 28339 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Mesleki risklerin önlenmesi ve bu risklerden korunulmasına yönelik çalışmaları da kapsayacak iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin sunulması için iş veren, iş güvenliği uzmanı görevlendirmekle yükümlüdür denilmekte ancak bu yükümlülüklerin uygulanmasında 6331 sayılı kanunun 38. maddesinde bir geçiş süreci ön görüldüğünden 18 Ocak 2013 tarihli ve 28532 sayılı Resmi Gazete yayımlanan 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve belirtilen yönetmelikler ile getirilen yükümlülüklerin yerine getirilmemesi halinde idari para cezaları uygulanacağı öngörülmektedir. Risk değerlendirmesi yapma yükümlülüğü 01.01.2013 tarihinden itibaren istisna olarak belirtilen iş yerleri dışında kalan bütün iş yerlerinde yapılması gerekiyor. İş yerlerinin kamu veya özel iş yeri olmasının bir önemi bulunmuyor.İşçi ve memur çalıştıran bütün kurum, kuruluş ve özel iş yerleri risk değerlendirmesi yapacak' diyerek, kanun hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin odalarına başvurmalarını istedi.

Doğanşehir Tarafsız Haber Merkezi

Kaynak: http://www.doğanşehir.com/News-Dogans...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın