Görüş Bildir
Haberler
Diyet Yapanlar Buraya! Besinler ve 100 Kaloriye Denk Gelecek Miktarlarını Söylüyoruz!

Diyet Yapanlar Buraya! Besinler ve 100 Kaloriye Denk Gelecek Miktarlarını Söylüyoruz!

Kilo kaybetmenin ilk kuralı: Kalori hesabı yapın!

Sağlıklı bir şekilde kilo vermek için uygulanan kurallardan bir tanesi de kalori hesabı yaparak vücutta belirli bir kalori açığı oluşturmaktır. Vücuda alınan kalori miktarını az da olsa kısıtlamak ve alınan kalorilerin de yakımını sağlamak daha kolay kilo kaybına neden olmaktadır. Öncelikle 100 kalori hangi yöntemlerle, ne kadar sürede yakılır ona bakalım.

- 7 dakika merdiven çıkmak,

- 10 dakika ip atlamak,

- 1850 metre koşmak,

- 10 dakika bisiklet sürmek,

- 15 dakika tempolu yürümek...

Bu yazımızda hangi miktarda besin 100 kalori içerir sizler için derledik.

7-8 adet patates kızartması

7-8 adet patates kızartması

Çok fazla yağ çekmemiş olmasına dikkat edin. Bunun için ise patatesleri iyice kızmış ve yüksek ateşteki bol yağa atmanız çok önemli.

3 kaşık yoğurt

3 kaşık yoğurt

Yoğurt yağ yakımı açısından önemli bir besin olsa da fazla tüketilmesi halinde kilo aldıracağı unutulmamalıdır. Özellikle içine eklenecek meyve-bal gibi ürünler kalorisini iyice arttıracağından sadece tat verecek miktarda konulmalıdır.

7 adet cips

7 adet cips

Bu tür yiyecekler diyet yaparken tercih dışı olsa bile unutmamanızda yarar var. 7 adet patates cipsi: 100 kalori!

1 adet muz

1 adet muz

Muz şeker oranı en yüksek meyvelerden birisidir. Fakat vücudumuzun bu doğal şekere de ihtiyacı vardır. Muz temiz karbonhidrat yani enerji kaynaklarından birisidir. Diyette tüketilen muz tatlı krizlerini önlemeye yardımcı olur.

10 adet badem

10 adet badem

Diyet yaparken ara öğünlerde tüketilen badem içeriğindeki lif ve sağlıklı yağlar bakımından tokluk süresini uzatır ve kilo kaybına yardımcı olur.

100 gram tavuk göğsü

100 gram tavuk göğsü

Sağlıklı beslenme açısından tavuk göğsü hem yağ oranı düşüklüğü hem de tok tutması ile diyet yapanların gözdesi durumundadır. Özelikle yanında tüketeceğiniz bol salata ile lif miktarını da arttırmanız uzun süreli tokluk hissi sağlamanıza yardımcı olur.

1,5 adet yumurta

1,5 adet yumurta

Haşlanmış yumurta hem sağlık hem de vücut gelişimi için değerli bir besin kaynağıdır. Tok tuttuğu için gün içinde daha az kalori almayı sağlayacaktır. Ancak bu durum haşlanmış yumurta için geçerlidir. Yağda pişirilen yumurtaya yağ ilave edildiği için kalori bakımından daha zengin olacak ve aynı zamanda kilo alımına neden olacaktır.

4 adet kayısı

4 adet kayısı

Meyve diyet yaparken yardımcı unsurdur. Ara öğünlerde kalorisi yüksek gıdalar yerine düşük kalorili meyveleri tüketerek kilo verebilirsiniz.

1,5 dilim ekmek

1,5 dilim ekmek

Tam tahıllı ekmekler tok tutuculuk özelliği sayesinde diyetlerde önemli bir besindir. Diyet yaparken yapılan en büyük hatalardan birisi de ekmek ürünlerini beslenmeden tamamen çıkarmaktır.

1/3 adet simit

1/3 adet simit

Simit, ekmek benzeri ürünlerden bir tanesi olsa da içerdiği susam nedeniyle daha fazla kaloriye sahiptir.

200 gram taze fasulye

200 gram taze fasulye

Taze fasulye, zayıflatma konusunda başarılı baklagiller arasındadır. Bunun sebebi taze fasulyenin tanelerinin tok tutma özelliği, kabuğunun ise yağ yakma özelliğinin bulunmasıdır.

5 adet domates

5 adet domates

Zengin antioksidan içeriği olan domates kalp sağlığı, kemiklerin güçlenmesi, sindirim, cilt kanseri ve felç gibi birçok hastalığa engel olabiliyor.

20 gram çikolata

20 gram çikolata

Çikolata hayatımızda önemli bir yer kaplasa da kalorisinin yüksek olduğu unutulmamalıdır. Tüketiminde ise özellikle %80 kakao içeren bitter çikolatalar tercih edilmelidir.

3 çorba kaşığı kuru fasulye

3 çorba kaşığı kuru fasulye

Kuru fasulye özellikle tok tutuculuğu bakımından diyet yapanlar tarafından tercih sebebidir. Aynı zamanda diyet posası yani lif oranı en yüksek besinlerdendir.

4 yemek kaşığı makarna

4 yemek kaşığı makarna

Özellikle durum buğdayından üretilen makarnalar içerdikleri yüksek protein ve lif bakımından kan şekerini hızlı yükseltmiyor ve uzun süre tok tutuyor. Diyet yaparken ekmek yerine makarna tercih edebilirsiniz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
194
63
38
32
28
15
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
bnlyl

Kalorilerden nefret ederim :/

ülkü

Aslolan kaç kalori aldığımız değil, aldığımız kalorilerin nereden geldiğidir.