Görüş Bildir
Haberler
Diyanet İşleri Başkanı Görmez'e Göre Üniversiteyle Cami Birbirinden Ayrılamaz

Diyanet İşleri Başkanı Görmez'e Göre Üniversiteyle Cami Birbirinden Ayrılamaz

Batuhan
07.12.2014 - 12:23

Bingöl Üniversitesi’nde inşa edilen caminin açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, üniversiteyle caminin birbirinden ayrılamayacağını savundu. Görmez, “Üniversiteyle mabed birlikte olması gerekir. Tarih boyunca da birlikte olmuştur. Nitekim tarihte bütün üniversiteler mabedlerden doğmuştur” dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve AKP Bingöl Milletvekili Eşref Taş’la birlikte kampüs alanında yapımı tamamlanan caminin açılış törenine katılan Görmez, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Üniversiteyle mabedi ayırdığınız zaman, akılla kalbi ayırırsınız. Üniversiteyle mabedi birbirinden ayırdığınız zaman, vahiyle aklı birbirinden ayırmış olursunuz. Üniversiteyle mabedi birbirinden ayırdığınız zaman, kitabın ayetleriyle kainatın ayetlerini birbirinden ayırmış olursunuz.”

‘Tüm üniversiteler mabedlerden doğdu’

‘Tabiatta kainatta ve insanda bütünlük için üniversiteyle mabed birlikte olmalı’ diyen Diyanet İşleri Başkanı, tarih boyunca tüm üniversitelerin mabedlerden doğduğunu savundu.

Konuşmaların ardından Bakan Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve diğer protokol üyeleriyle birlikte caminin açılışı yapıldı. Cuma namazı için cemaatle birlikte camiye giren Görmez, ilk Cuma namazını kıldırarak Cuma hutbesini okudu.

Görmez, daha önce yaptığı bir açıklamada da 80’i aşkın üniversitede cami inşaatının sürdüğünü belirterek, “15’ini ibadete açtık, 50’sini de 2015’te açacağız” demişti.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/diyanet-isler...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0