Diri Diri Gömülmeyi İsteyen Bir Garip Adam: Michael 'Mick' Meaney'in Enteresan Hikayesi
Diri Diri Gömülmeyi İsteyen Bir Garip Adam: Michael 'Mick' Meaney'in Enteresan Hikayesi
İsmini tarihe yazdırmak isteyen birçok kişinin Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye çalıştığını hepimizi biliyoruz. Peki, bu isimlerden Michael Murray'i daha önce hiç duymuş muydunuz? 'Tabut adam' olarak anılan, diri diri gömülmek isteyen Murray'in ilginç hikayesi içeriğimizde👇
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Michael Meaney, İngiltere'de yaşayan boksta başarılı, profesyonel dövüşçü olma hayaliyle yaşayan bir adamdı. Şubat 1968'de, neredeyse tüm ülke onun ismini duydu. Bu kısa süreli şöhretin boksla veya başka bir dövüş sporu ile alakası yoktu.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
20. yüzyılda insan dayanıklılığını ölçmeye odaklı, bu tip olaylar yaşanabilmekteydi. Bunlardan biri, 1950'lerde yapılan telefon kulübesi yarışmalarıydı. Yarışmada bir telefon kulübesine kaç insanın sığabildiği test edilmekteydi. İnsanları bayrak direğine oturtma, yorulana kadar dans etme gibi bu tarz dayanıklılık testleri meraklıları için gösteri gibiydi.
Bu cenaze rekorların kaydının tutulduğu resmi bir kurum veya yetkili yoktu. O yüzden geçmişteki bu tip girişimler hakkında halkın bilgisi oldukça azdı.
33 yaşında bir işçi olan Meaney, formda ve kalıplı biriydi. Daha da önemlisi, tanınmak için yanıp tutuşan bir arzulu bir yönü de vardı.
Sugrue, cenaze törenini bir gösteriye nasıl çevrip dikkat çekileceğini biliyordu. İkili, Meaney'i taşıyacak kamyonun yanı sıra tabutunun gömüleceği arazinin sahibi olan Mick Keane ile bir anlaşma yapmayı başardı.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
21 Şubat 1968'de Meaney, kendisini gösterisine tamamen adamadan önce yer üstünde son bir yemek yedi. İrlandalı tenor Jack Doyle şarkıları eşliğinde çok sayıda seyirci Meaney'in içinde bulunduğu, hava ve yiyecek için açıkta kalan iki boru eklenen tabut ekipmanı yer altına yerleştirilirken izledi.
Meaney'in sahte cenaze töreninin yapıldığı sırada başka bir cenaze gösterisi daha yapılmaktaydı.
Meaney'in tabutu bir metre doksan santimetre uzunluğundayken eni ise yetmiş altı santimetreydi. Tabutun yüksekliği ise altmış santimetreyi bulmaktaydı.
Meaney'in her sabah uyguladığı bir rutini vardı. Kaslarını canlandırmak için bazı egzersizler yaptı. Kahvaltı ve diğer öğünler borular yardımıyla Meaney'e ulaştırıldı.
Çok sayıda izleyici, boruya indirilen bir telefon alıcısı aracılığıyla Meaney'i ziyaret edip onunla sohbet edebiliyordu. Bir keresinde, bir kamyon yeni kürekle atılmış toprağın üzerine geçerek toprağı sıkıştırdı az daha hem tabutu hem de Meaney'i ezecekti. Meaney, o anın pes etmeye yaklaştığı tek zaman olduğunu söyledi.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Tabuttaki elli beşinci günün sonunda süreyi yüze çıkarmak için kırk beş gün daha dayanabileceğini açıkladı. Sugrue ise, Meaney'nin altmış bir gün sonra çıkması konusunda ısrar etti.
Ne yazık ki, yüz gün de kalsa pek bir şey değişmezdi. Meaney'i şok edecek şekilde, gösteriye Guinness Dünya Rekorları'ndan hiç kimse katılmamıştı, bu da başarısının resmi olarak kabul edilmeyeceği anlamına geliyordu. Sadece günler sonra Bill White, altmış iki gün, yirmi iki saat süren kendi cenazesinden çıktı.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın