Görüş Bildir
Haberler
"Dinlemeler Hem Kanunsuz Hem Ahlaksızca"

"Dinlemeler Hem Kanunsuz Hem Ahlaksızca"

Batuhan
25.02.2014 - 21:18

"Dinlemeler Hem Kanunsuz Hem Ahlaksızca"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Swissotel'de yapılan Kuveyt Milli Günü resepsiyonunda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

TBMM Başkanı Çiçek, 'Bu dinlemeleri yapanlar hem kanunsuz hem de çok ahlaksızca bir iş yapıyorlar. Hem bugün hem geçmişte bunlar asla kabul dilemez' diyerek, bu türlü 'ahlaksızlığın ve kanunsuzluğun' da televizyonlarda yayımlanmaması konusunda RTÜK'ün yayın ilkelerini belirleyen 8. maddesi ile ilgili fıkralarına bakılması gerektiğini ifade etti.

RTÜK'ün bugüne kadar bu konularla ilgili çok sayıda televizyonları cezalandıran kararları olduğunu belirten Çiçek, şunları kaydetti:

'Kaldı ki işin o kısmıyla ilgili ilk defa Meclis'te olan bir durum, bizde ilk defa böyle bir durumla karşılaşıyoruz. Hukuk açısından da inceliyoruz, incelettireceğiz. Bir sayın genel başkanın sözünün kesilmesi bizim yapabileceğimiz bir şey değildir. Biz herkesin görüşüne saygı duyuyoruz. Ama dikkat ederseniz, ben gelirken de baktırdım iki kanal dışında işin bu kısmı olunca hepsi yayını kesmiş. Demek ki o kanalların daha önce yaşanan tecrübelerden yola çıkarak ortaya konulan bir husus.'

Çiçek, meseleye hukuk açısından bakacağını, siyaset açısından bakmayacağını anlatarak, hukuk açısından birçok konuya bakılmadığı için birçok sıkıntının yaşandığını, herkesin hukuk çerçevesinde ne yapacaksa ona göre davranması ve hareket etmesi gerektiğini, doğru olanın da bu olduğunu sözlerine ekledi.

Kendilerinin dinlenip dinlenmediğine dair soruya ise Çiçek, 'Fark eder mi? Ben veya bir başkası. Kanunsuzluk kim için yapılırsa yapılır' yanıtını verdi.

AA

Kaynak: http://www.haberturk.com/gundem/haber...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0