Diktatörlüğün Tanımından Yola Çıkarak Türkiye'nin Diktatörlükle Yönetilmediğinin 12 Kesin Kanıtı
Vikipedi'ye göre günümüzde diktatörlük, hukuki olarak Anayasalarda veya devlet içerisindeki diğer politik ya da sosyal faktörler tarafından sınırsız bir liderlik imkanları kazanan, otokraside mutlak üstünlüğü bulunan yöneticilerin iş başında olduğu sistemlerdir. Yani diktatörlük, diktatörün tek söz sahibi olduğu, keyfi, akıl ve sevgiden ölesiye korkan rejimlerdir. Peki Türkiye böyle bir rejim mi? Tabii ki değil, işte delilleri.
1. Diktatörlüğün en büyük iki baş düşmanı akıl ve sevgidir, bu iki şey diktatörü sonsuz derecede rahatsız eder. Bunun içindir ki dikta rejimlerinde aklın gelişmesi engellenirken, sürekli çatışma haliyle toplumdaki sevgi de öldürülür.
2. Diktatörlükte keyfiyete dayalı yönetim öne çıkar. Tek bir kişi tüm ülkeyi istediği gibi yönetir, ihaleleri istediklerine verir, kendi zenginini yaratır, cebini doldurur.
3. Diktatörlük, diktatörün topluma kıskançlık, nefret , nifak tohumları ekerken gelişmemişliği veya az gelişmişliği, eğitimsizliği, vs. araç olarak kullanıp empoze ettiği bir yönetim biçimidir.
4. Diktatörlük bizzat kendisini daima bir demokrasi ya da demokrasi getiricisi olarak gösterir. Halkın kendisiyle özgürleştiği ve zenginleştiği propagandasını yapar.
5. Sansür, baskı, korku, yasaklar ve tehdit bu rejimin temel taşlarından bazılarıdır.
6. Diktatörler insanlara bir tehditin veya düşmanın varlığından bahsedip, onları korkutur. Zamanla bu korku nefrete dönüşür sonra da bu nefreti düşman gördüklerine karşı kullanır ve bu nefreti diri tutmak için propagandaya devam edersin.
7. Diktatör güce tapar, ancak güç kendisine geçtiğinde önce kendisine tapmaya başlar ve zamanla başkalarının da kendisine tapmasını doğal hakkı olarak görür ve bunu bekler.
8. Öfke, korku ve saldırganlık hem lider konumundakilerin hem de bu rejimi destekleyenlerin ortak özelliğidir.
9. Yönetim bütün erkleri elinde tutar, tutmaya çalışır. Demokrasi için gerekli, dengeleyici, denetleyici, sigorta olabilecek kurumların kontrolünü ele geçirmeye gayret eder.
10. Diktatör, bisiklete binen kişiye benzer, durursa devrilir. Bu yüzdendir ki diktatörlük rejimi hiç durmaz, sürekli yeni düşmanlar, yeni gündemler üretir, kutuplaşmayı, düşmanlığı, kini sürekli pompalar ve bunun propagandasını yapar.
11. Diktatörler, insan haklarına ve demokrasiye inanmazlar, bencildir, ben merkezcildir, çıkarcıdır.
Aynı zamanda empati yoksunudur, merhametsizdir. Usta demagogdur, geniş kitlelerin duygularını, inançlarını okşayarak onları aldatmayı iyi becerir. Katlettiği, zulmettiği insanlar onun için sadece istatistik sayılarıdır, kendine güveni yoktur, korkular ve kaygılar içinde yaşar.
12. Diktatörlüklerde neyin doğru, neyin yanlış, neyin suç, neyin ülke yararına olduğuna bir tek kişi karar verir.
Bonus - Diktatörlüklerde muhalefet yoktur, onlar ya haindir ya da ajan.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!