Görüş Bildir
Haberler
Devlet Memurları hangi dereceden memuriyete başlar ?

Devlet Memurları hangi dereceden memuriyete başlar ?

Memuruz.Net
17.02.2014 - 13:45 Son Güncelleme: 17.02.2014 - 16:02

Devlet Memurları hangi dereceden memuriyete başlar ?

Devlet memurlarının görev başladıklarında hangi derece ve hangi kademeden işe başladıklarını belirleyen tek durum eğitim durumudur. Yani mezun olduğu okuldur.

Aşağıya bu konu ile ilgili olarak genel bilgileri vereceğimiz bazıözel durumlar olmakla birlikte İlkokul, ortaokul, Normal lise, Meslek lisesi, Yüksekokul, Lisans mezunu olupta göreve başlayan memurların hangi dereceden göreve başladıkları ve en son hangi dereceye kadar yükselebilecekleri aşağıya çıkarılmıştır.

İlkokul mezunu:

Memuriyete 15.Derece’nin 1.kademesinden mesleğe başlar ve en son 7.dereceye kadar düşebilir ve bu derece kalır. Yani 7 Dereceden emekli olur.

Ortaokul mezunu:

Memuriyete 14 Derecenin 2 kademesinden başlar ve 5 dereceye kadar düşer ve bu dereceden emekli olur. Eğer teknik veya meslek dalında bir ortaokul ise 1 kademe ileriden yani 14.derecenin 3 kademesinden başlar.

Lise mezunu (Düz lise tabir edilen liseler):

13 Derecenin 3 kademesinden başlar ve en fazla 3 dereceye kadar yükselerek bu dereceden emekli olabilir.

Teknik ve Meslek lisesi mezunu:

12.Derecenin 2.Kademesinden başlar, 3 dereceye kadar düşebilir ve bu dereceden emekli olabilir.

Yüksekokul mezunları:

2 Yıllık yükseköğrenim mezunu 10.Derecenin 2.kademesinden mesleğe başlar ve 1.Dereceye kadar inerek 1.derceden emekli olabilir.

3 Yıllık yükseköğrenim mezunu 10.Derecenin 3.kademesinden meselğe başlar ve 1.Dereceye kadar inerek bu dereceden emekli olabilir.

Lisans Mezunları:

4 Yıllık üniversite yani lisans mezunları mesleğe 9.Derecenin 1.kademesinden başlarlar ve 1.kademeden emekli olabilirler.

5 Yıllık yükseköğrenim mezunu ise 9.Derecenin 2.Kademesinden başlar yine 1.dereceye kadar yükselerek bu dereceden emekli olabilirler.

6 Yıllık yükseköğrenim mezunu ise 9.Derecenin 3.kademesinden başlar yine 1 dereceye kadar yükselerek bu dereceden emekli olabilirler.

Genel olarak Yüksek Lisans yapan kişiler 1 kademe üstten doktora yapanlar ise 1 derece üstten memuriye başlarlar.

Yukarda izah ettiğimiz durumlar genel hatları ile verilmiştir. Tüm ince detayları 657 Sayılı DevletMemurları kanununda yazılı olduğu üzere bazı mesleklere tabi olarak başlayan ve bazı üniversite mezunları ek olarak derece ve kademe alabilmektedirler.

Kaynak: http://www.memuruz.net/devlet-memurla...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0