Görüş Bildir
Haberler
Demirel'den 'Potanın Perileri'ne Kutlama

Demirel'den 'Potanın Perileri'ne Kutlama

Fatih
06.10.2014 - 00:10

Demirel'den 'Potanın Perileri'ne Kutlama

FIBA Avrupa ve Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Turgay Demirel, 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'nı 4. tamamlayan A Milli Takım'ı kutladı.

Demirel, TBF'nin internet sitesinde yer alan açıklamasında, ay-yıldızlı ekibin Dünya Şampiyonası'nda tarih yazdığını belirterek, şunları kaydetti:

'İlk kez katıldığımız FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'nı tarih yazarak dördüncülük ile tamamlayan A Milli Kadın Basketbol Takımımızı tebrik ediyorum. 2012 Olimpiyatları'nda kazandığımız beşinciliğinin ardından bu büyük başarıyla, Türkiye'nin dünyada önde gelen basketbol ülkelerinden birisi olduğunu bir kez daha gösterdiler. Kadın basketbolu olmadan Türk basketbolu olamaz ve bu takım şampiyona boyunca Türkiye'yi gururlandırdı.'

Başantrenör Ceyhun Yıldızoğlu, teknik ekip ve idari ekibin, gösterdiği büyük fedakarlıklarla başarıda çok önemli bir rol oynadığını vurgulayan Demirel, 'Bu başarı, sadece bu turnuva ile gelen bir sonuç değil. Yıllar boyunca yapılan sistemli bir yatırım ve perde arkasında çalışan birçok insanın emeğinin sonucudur. Dünya dördüncülüğünü bize yaşatarak, son 10 yılda devam eden başarı ivmesini sürdüren oyuncularımıza Türk basketbolu çok şey borçlu. Onlara teşekkür ederim' ifadelerini kullandı.

Turgay Demirel, açıklamasını şöyle tamamladı:

'Milli takımımızın ortaya koyduğu mücadeleye televizyon ekranlarından milyonlarca kişi şahit oldu. İnanıyorum ki oyuncularımızın yaşattığı bu gurura şahit olan genç kızlarımız, ileride yeni Esmeraller, yeni Nevriyeler olarak Türk basketboluna daha büyük başarılar kazandıracak.'

Maraton

Kaynak: http://www.maraton.com.tr/detay.asp?n...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın