Görüş Bildir
Haberler
Chelsea, Villa'ya Kaleyi Göstermedi

Chelsea, Villa'ya Kaleyi Göstermedi

Fatih
27.09.2014 - 21:48

Chelsea, Villa'ya Kaleyi Göstermedi

Premier Lig'in 6. hafta mücadelesinde Chelsea sahasında Aston Villa'yı 3-0 yenerek puanını 16'ya çıkardı.

Jose Mourinho yönetiminde Premier Lig'e 4'te 4 yaparak başlayan Chelsea , geçtiğimiz hafta eski yıldızı Frank Lampard 'tan yediği golle Manchester City ile berabere kalmış, seriyi sürdürememişti. 6. hafta mücadelesinde Stamford Bridge'te Aston Villa 'yı ağırlayan Londra ekibi, rakibini 3 golle devirdi.

Chelsea maça golle başladı. 7. dakikada Ivanovic 'in pasında ceza sahası içinde Willian 'ın şutunu kaleci Guzan ilk pozisyonda çıkardı ama dönen topu tekrar kontrol eden Willian pasını Oscar 'a verdi. Oscar gelişine vurdu ve golü attı.

15. dakikada Chelsea yine Willian ile net bir gol fırsatı daha yakaladı, Brezilyalının ceza sahası içindeki şutuna Sterling müdahele etti ve top yan ağlarda kaldı. Bu pozisyonda Willian, Sterling'in topa elle müdahele ettiğini iddia etse de maçın hakemi korner kararı verdi.

20. dakikadan itibaren Chelsea oyunu artık resmen rakip yarı sahaya yıkmayı başardı ve Oscar, Willian ve Hazard ile Aston Villa defansına zor anlar yaşattı.

30. dakikaya kadar konuk ekip, özellikle Diego Costa 'yı çok sıkı bir markaj altına aldı ve İspanyol oyuncuya gol yollarında geçit vermedi. Ancak yine de oyunun kontrolü Chelsea'nin elindeydi.

Diego Costa'nın gole ilk yaklaştığı pozisyon ise 34. dakikada Oscar'ın ortasında yaptığı kafa vuruşuydu. Ama bu topta da kaleci Guzen gole izin vermedi.

İlk yarının sonuna kadar Aston Villa, tek bir net pozisyon bile yakalayamadı ve ilk yarı Chelsea'nin 1-0'lık üstünlüğüyle sonuçlandı.

İkinci yarıya da Chelsea baskılı başladı ama 46. dakikada Aston Villa'da bu baskıdan kurtulup Chelsea kalesinde tehlike yaratan isim Fabian Delph oldu. İngiliz oyuncu ceza sahası dışından vurduğu etkili şut, konuk takımın maçtaki ilk tehlikeli pozisyonuydu.

Maç boyunca nadiren Chelsea kalesine gelebilen Aston Villa'nın gole yaklaştığı bir diğer pozisyon da 55. dakikada geldi. Nathan Baker , Ashley Westwood 'un kullandığı serbest vuruşta isabetli bir kafa vuruşu yaptı ama kaleci Courtois kurtardı.

57. dakikada Willian, Hazard ve Azpilicueta paslaşması, Azpilicueta'nın kale önündeki Diego Costa'ya yaptığı asistle son buldu. İspanyol oyuncunun ortasında Costa çok güzel bir kafa vuruşuyla farkı 2'ye çıkardı ve bu sezon Premier Lig'teki sekizinci golüne imza attı.

63. dakikada Diego Costa'nın defans arkasına gönderdiği pasta Oscar ceza sahası içinde kaleciyle karşı karşıya kaldı ve Guzen'in sağından kaleye gönderdiği topu son anda Aston Villa defansından Cishokho çizgiden çıkardı ve üçüncü gole izin vermedi.

79. dakikada Diego Costa, müthiş çalımlarla ceza sahası içinde rakiplerinden sıyrılarak şutunu çekti. Kaleci Guzen'in çeldiği topu Willian tamamladı ve skoru 3-0'a getiren golü kaydetti.

Chelsea skoru 3-0'a getirdikten sonra oyunu rölantiye aldı ve rakibinin üzerine gitmemeyi tercih etti. 90 dakika sonunda ise Londra ekibi Aston Villa'yı 3-0 mağlup etti.

Goal.com

Kaynak: http://www.goal.com/tr/match/chelsea-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın