Görüş Bildir
Haberler
Cezayir'den Kore'ye Ağır 'Ceza'

Cezayir'den Kore'ye Ağır 'Ceza'

Fatih
22.06.2014 - 23:54

Cezayir'den Kore'ye Ağır 'Ceza'

H Grubu'nun ikinci maçlarının son maçında Güney Kore ile Cezayir karşı karşıya geldi. Galibiyeti olmayan iki ülkenin mücadelesinde gülen taraf Cezayir oldu.

İlk maçında Rusya ile beraber kalan Rusya da, Belçika’ya boyun eğen Cezayir de sahaya mutlak üç puan parolasıyla çıktı. Denk güçlerin mücadelesi şeklinde geçmesi beklenen maç ilk yarıda adeta Cezayir şova dönüştü. Afrika temsilcisi adına sahneye çıkan ilk isim 26. dakikada Slmaini oldu. Yeni sezon için adı Trabzonspor’la anılan oyuncudan sadece iki dakika sonra bu kez Halliche sazı eline aldı. Farkı 3 dakikada ikiye çıkaran Cezayir bununla da yetinmedi. 38. dakikada Djabou Kore’yi şoke eden üçüncü golü kaydetti ve ilk yarının skorunu belirledi: 0-3.

İkinci yarıda da göze hoş gelen gollü futbol devam etti. Devreye hızlı başlayan taraf bu kez Güney Kore’ydi. Asya temsilcisi 50. dakikada Son Heung-Min ile farkı ikiye indirdi. Ancak Kore’nin ümitlerine darbe vuran isim Brahimi oldu. 63. dakikada sahneye çıkan yıldız oyuncu farkı yeniden üçe çıkardı. Fakat gol perdesi kapanmamıştı. Bu kez Kore adına 72. dakikada sahneye çıkan Koo Ja-Cheol farkı tekrar ikiye indirmeyi başardı. Ancak kalan dakikalardaki çabalar sonuç vermeyince sahadan galip ayrılan taraf 4-2′lik skorla Cezayir oldu.

Bu zaferle ilk galibiyetini alarak 3 puana yükselen Cezayir umutlarını sürdürürken, 1 puanda kalan Kore de ikinci tur ümitlerini son maça ataşıdı.

90′ VE MAÇTA SON DÜDÜK GELİYOR! GÜNEY KORE 2 – 4 CEZAYİR…

85′ Orta saha sol kanattan ceza sahası içine atılan uzun topu önünde bulan Lee Keun-Ho sağ ayağı ile top hareket halinde iken şutunu çekiyor ancak top farklı şekilde dışarı çıkıyor

79′ Djamel Mesbah’ın sol kanattan ceza sahası içine çevirdiği topa hareketlenen Nabil Ghilas kafa vuruşunu yapıyor ancak top farklı şekilde dışarı çıkıyor.

72′ GOOOOLL Güney Kore Koo Ja-Cheol ile farkı tekrar 2′ye indiriyor

67′ Majid Bougherra, Son Heung-Min ile girdiği ikili mücadele sonrası yaptığı sert hareket sonrası sarı kart ile cezalandırılıyor.

63′ GOOOLL!! Sol kanattan ceza sahası içine hareketlenen Yacine Brahimi takım arakadaşı Sofiane Feghouli’ye pasını vererek ceza sahası içine koşusunu yapıyor. Ceza sahası içinde Sofiane Feghouli ile duvar pası yaparak topla buluşan Yacine Brahimi sağ ayağı ile plasesini yapıyor ve topu kalecinin bacak aralarısından ağlar ile buluşturuyor. Yacine Brahimi’nin bu golü ile Cezayir skoru 4-1 yapıyor.

60′ Sol kanattan gelişen atak sonrası ceza sahası dışında kısa pas ile topu önünde bulan Ki Sung-Yueng sağ ayağı ile sert bir vuruş yapıyor ancak kaleci Rais M’Bolhi topu sağ eliyle kornere tokatlıyor.

52′ Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına Yacine Brahimi geçiyor. Ceza sahası içine çevirdiği topa hareketlenen Rafik Halliche kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Rais M’Bolhi topu kolay şekilde kontrol ediyor.

50′ GOOOOOOOOOOOOL Güney Kore Son Heung-Min ile farkı 2′ye indiriyor

46′ Hakem Wilmar Roldan’ın düdüğü ile maça Cezayir başlıyor.

İLK YARI SONA ERDİ

43′ Sol kanattan kazanılan korner vuruşunda topun başına Yacine Brahimi geçiyor. Ceza sahası içine çevirdiği topa hareketlenen Islam Slimani kafa vuruşunu yapıyor ancak top farklı şekilde dışarı çıkıyor.

38′ GOOOLL!! Uzun atılan pas sonrası topu kontrol edemeyen kademe oyuncularından seken topla buluşan Islam Slimani topu ceza sahası içine taşıyor boşta kalan takım arkadaşı Abdelmoumene Djabou’ya pasını veriyor. Önü boş kalan Abdelmoumene Djabou sol ayağı ile plasesini yapıyor ve topu ağlar ile buluşturuyor. Abdelmoumene Djabou’nun bu golü ile Cezayir 3-0 öne geçiyor.

33′ Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Ki Sung-Yueng ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak defans oyuncuları topu uzaklaştırıyor.

28′ GOOOLL!! Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrası topun başına Abdelmoumene Djabou geçiyor. Ceza sahası içine çevirdiği topa kaleci ile hareketlenen Rafik Halliche kafa vuruşunu yapıyor ve topu ağlar ile buluşturuyor. Rafik Halliche’nin bu golü ile Cezayir 2-0 öne geçiyor.

26′ GOOOLL!! Yaklaşık 60 metre mesafeden uzun bir pas atan Carl Medjani’nin topuna hareketlen Islam Slimani iki savunma oyuncusunun arasından sıyrılarak kaleci ile karşı karşıya kalıyor ve sol ayağı ile plasesini yaparak topu ağlar ile buluşturuyor. Islam Slimani’nin bu golü ile Cezayir 1-0 öne geçiyor.

22′ Kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Abdelmoumene Djabou ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak Jung Sung-Ryong topu tokatlayarak olabilecek tehlikeyi engelliyor.

19′ Islam Slimani ceza sahası sol çaprazında pasını Abdelmoumene Djabou veriyor. Top ile buluşan Abdelmoumene Djabou sol ayağı ile şutunu çekiyor ancak top farklı şekilde dışarı çıkıyor.

14′ Sol kanattan kazanılan korner vuruşu sonrası topun başına geçen Ki Sung-Yueng ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak Rais M’Bolhi topu çift yumruk ile uzaklaştırıyor.

9′ Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Abdelmoumene Djabou geçiyor. Ceza sahası içine yaptığı ortaya hareketlenen Islam Slimani kafa vuruşunu yapıyor ancak top direğin hemen yanından dışarı çıkıyor.

4′ Sol kanattan gelişen atakta Cezayirli oyuncular ceza sahası içinde topla buluşuyor. Top Sofiane Feghouli’de iken savunma müdahale ederek topu uzaklaştırmaya çalışıyor ancak top Yacine Brahimi’nin önünde kalıyor. Yacine Brahimi top hareket halinde iken şutunu çekiyor ancak top üstten dışarı çıkıyor.

1′ Hakem Wilmar Roldan düdüğünü çalıyor ve Güney Kore maça başlayan taraf oluyor.

Güney Kore R Jung, S Y Yun, Y G Kim, H M Son, C Y Park, Y Lee, J C Koo, K Y Han, S Y Ki, C Y Lee, J H Hong

Cezayir Mbolhi, Bouguerra, Halliche, Mesbah, Feghouli, Brahimi, Medjani, Slimani, Bentaleb, Djabou, Mandi

AMK Spor

Kaynak: http://amkspor.com/2014/06/22/cezayir...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0