Görüş Bildir
Haberler
Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla'ya Bombalı Saldırı

Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla'ya Bombalı Saldırı

adem kara
14.07.2014 - 08:49 Son Güncelleme: 14.07.2014 - 09:45

Şanlıurfa Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla'nın aracına, ilçenin girişinde bombalı saldırı düzenlendi. Beraberindeki dört kişi yaralanırken, Atilla saldırıdan yara almadan kurtuldu.

Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şanlıurfa mitingi dönüşünde, Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla'nın aracına ilçenin hemen girişinde bombalı saldırı düzenlendi.

Patlamada yaralanan dört kişi Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk müdahalenin ardından Şanlıurfa'daki çeşitli hastanelere sevk edilen yaralılardan isimleri öğrenilenler, polis memuru Ethem Gündüz ve başkanın sivil koruması Mehmet Tevfik. Ertuğrul ve Levent isimli diğer iki polis memurunun ise soyadları henüz öğrenilemedi.

Uzman güvenlik ekibinin, patlamada zarar gören dört otomobil ile çevredeki binalarda yaklaşık 7 saat süren incelemesi de sona erdi. Araçlar incelenmek üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Temizlik çalışmasının ardından bu sürede ulaşıma kapanan yol tekrar açıldı.

Başkan yara almadı

Ceylanpınar Belediye Başkanı AK Partili Menderes Atilla, Başbakan Erdoğan'ın kentten ayrılmasından sonra beraberinde şoförü ve koruması ile Ceylanpınar'a dönmek üzere yola çıktı.

Saat 23.40'ta ilçe girişine 500 metre mesafede başkanın içinde bulunduğu otomobil seyir halindeyken, karayolu üzerindeki bomba yüklü bir otomobilde patlama meydana geldi.

Ardından başka bir otomobilden uzun namlulu silahlarla ateş açan saldırganlar olay yerinden kaçtı. Koruma ve şoförün hafif şekilde yaralandığı saldırıdan Başkan Atilla yara almadan kurtuldu.

'PKK'dan şüpheleniyorum'

Menderes Atilla'nın haber vermesi üzerine bölgeye sağlık ekipleri ve polis geldi. Bölge güvenlik kordonu altına alınırken, Başkan Menderes Atilla saldırısının siyasi amaçla yapıldığını öne sürdü.

Olayı anlatan Başkan Atilla, 'Başbakan'ın mitinginden dönerken ilçe girişindeki kör bir noktada park halindeki bomba yüklü bir otomobilde patlama oldu. Oradan çıkmaya çalışırken, bir başka araçtan uzun namlulu silahla bize doğru ateş açıldı. Birkaç el ateş edildikten sonra içinde saldırganların bulunduğu araç bölgeden uzaklaştı. İki yaralımız var ama durumları hafif. Ben bu saldırıyı PKK'lıların yapmış olduğundan şüpheleniyorum' dedi.

Olayın ardından evinde Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'ün ziyaret ettiği Menderes Atilla, burada da şu açıklamayı yaptı:

'Ben araçtayken de bize karşı taraftan karanlık bir bölgeden ateş açtılar. Biz ters istikamete girdik, polis arkadaşlar beni benzinliğin içine aldı. Allah belalarını versin, kimseden korkmuyorum. Canı veren Allah, alan Allah'tır, hiç kimseden korkumuz yok. İnsan bu dünyaya bir defa gelir. Maneviyatım öyledir. Onlardan korkmuyorum, ellerinden geleni yapsınlar. Biz burada seçimi ne zorla ne de hileyle aldık ama onlar bunu yapıyorlar. Onları önce Allah'a daha sonra da halkımızın vicdanına havale ediyorum.'

Menderes Atilla, Temmuz ayı başında Güneydoğu TV'de katıldığı bir programda PKK'ya karşı ifadeler kullanmış ve örgütten çekinmediğini söylemişti.

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde 30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerden sonra da gerginlik çıkmıştı. AK Parti Belediye Başkanı Menderes Atilla’nın BDP’li rakibi İsmail Arslan’ı geride bırakmasından sonra BDP oyların yeniden sayılmasını talep etmişti. İlçe Seçim Kurulu itirazı reddedince kararı protesto eden BDP’lilere polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etmişti. Olaylar yaklaşık bir hafta boyunca sürmüştü.

Kaynak: Al Jazeera ve DHA

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/men...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0