Görüş Bildir
Haberler
Cemil Çiçek: 'Bu Nasıl Hukuk Devleti?'

Cemil Çiçek: 'Bu Nasıl Hukuk Devleti?'

adem kara
10.01.2014 - 09:18
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Uymadığın Hukuka Sığınma'

TBB Başkanı Feyzioğlu, dün TBMM Başkanı Çiçek’i ziyaret ederek yeniden yargılama formülü konusunda bilgilendirdi.

Çiçek, hukuku bir kenara bırakılıp siyaseten tartışma yürütüldüğünü söyleyerek, “Bu nasıl hukuk devleti? Uymadığın kuralın arkasına nasıl sığınırsın? Yargı üzerinden siyasi kanal açılmaya çalışılıyor. Çok tehlikeli” dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yeniden yargılama yöntemiyle ilgili ziyaretine gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve beraberindeki heyetle görüşmesinde son gelişmeleri, “Son derece tehlikeli” olarak değerlendirdi. TBMM’nin milletin meclisi olduğunu, söz söylemek, kendilerine ulaşmak isteyen herkesi dinlemeye çalıştıklarını, bu nedenle Feyzioğlu ile görüştüğünü belirten Çiçek, şunları söyledi:

İŞİMİZE GELDİĞİ GİBİ

“Bir hukuk devletinde hiç kimse her istediğini, her istediği şekilde yapamaz. Yasalar çerçevesinde yapacaktır. Sanki şu tartışma ortamında birileri kanuna kendisi uyuyor, başkaları uymuyormuş gibi suçlama yapıyor. Hukuku bir tarafa bırakıyoruz, siyaseten işimize nasıl geliyorsa tartışıyoruz. Ama sonra da diyoruz ki, ‘Türkiye hukuk devletidir.’ Bu nasıl hukuk devleti? Uymadığın kuralın arkasına nasıl sığınırsın? Nasıl o zaman Türkiye’de biz bu işleri yürüteceğiz? Hukuka uyularak ve hukuk uygulanarak hukuk devleti olunur. Yoksa sadece söylemekle bir ülke hukuk devleti olamaz.

YARGIDAN SİYASİ KANAL

Başka ülkelerde yargı başkanlarını kimse bilmez, kararlarını bilir. Bizde parti başkanlarından çok daha fazla bilinir hale geldi. Bugün geldiğimiz nokta itibariyle yargının içinden ve yargının dışından, yargı üzerinden yargısal konularla ilgili bir siyasi kanal açılmaya çalışılıyor, bir siyaset oluşturulmaya çalışılıyor. Bu son derece tehlikelidir. Bunu asla doğru bulmam.

Hürriyet

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/255...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0